X Close
Filter by
Agence France Presse logo

AFP

Sumber dari Agence France-Presse

Taliban Dakwa Tembak Jatuh Helikopter, Sasar PM Pakistan

Jumaat, 8 Mei 2015 7:22 PM

GILGIT (Pakistan):  Askar Taliban mendakwa bertanggungjawab terhadap nahas helikopter tentera yang membunuh enam orang, termasuk isteri Pesuruhjaya Tinggi Malaysia dan isteri Duta Besar Indonesia ke Pakistan, serta duta Norway dan Filipina, pada Jumaat.

MH17: Berlin Tahu Risiko Terbang Di Ruang Udara Ukraine

Isnin, 27 April 2015 11:43 AM

FRANKFURT: Berlin mengetahui tentang risiko terbang diruang udara kawasan perang di timur Ukraine sebelum penerbangan Malaysia Airlines (MAS) MH17 ditembak jatuh tahun lepas, tetapi tidak memaklumkankannya kepada syarikat penerbangan Jerman, media tempatan melaporkan, Ahad.

Morsi Dipenjara 20 Tahun

Selasa, 21 April 2015 5:23 PM

KAHERAH: Sebuah mahkamah di Mesir pada Selasa menjatuhkan hukuman penjara 20 tahun ke atas presiden yang digulingkan, Mohamed Morsi dan 12 defendan lain kerana terlibat dalam penunjuk perasaan ketika era pemerintahannya.

Pesawat Turki Mendarat Cemas Selepas Terima Ancaman Bom

Isnin, 30 Mac 2015 11:36 PM

ISTANBUL: Sebuah pesawat syarikat penerbangan Turki yang membuat penerbangan dari Istanbul ke Brazil melakukan pendaratan cemas di Morocco pada Isnin selepas menerima ancaman bom, kata syarikat itu.

Kotak Hitam Kedua GermanWings Terus Jadi Buruan

Jumaat, 27 Mac 2015 6:39 PM

SEYNE-LES-ALPES: Biarpun telah masuk hari keempat nahas pesawat GermanWings, pihak polis dan pasukan penyelamat masih bertungkus lumus mencari kotak hitam kedua atau perakam data penerbangan di lokasi nahas di Pergunungan Alps. 

Lebih 50 Cedera Nahas Kereta Api Thai

Jumaat, 27 Mac 2015 10:20 AM

BANGKOK: Lebih daripada 50 orang cedera apabila dua kereta api bertembung di bahagian tengah Thailand, kata seorang pegawai kanan pada Jumaat.

  • Mukasurat 1 daripada 15

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan