Suria Resorts And Hotels Kini Dikenali Erya By Suria - Niaga | mStar

Suria Resorts And Hotels Kini Dikenali Erya By Suria

Diterbitkan: Jumaat, 21 April 2017 4:46 PM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Suria Resorts and Hotels yang patuh syariah, telah menjalani penjenamaan semula dengan kos RM200,000 dan kini dikenali sebagai Erya by Suria.

Ketua Pegawai Eksekutifnya Nor Dalina Khalil berkata langkah itu untuk memastikan rantaian hotel itu kekal berdaya saing di tengah-tengah pertumbuhan industri hospitaliti dan kemunculan hotel butik di seluruh negara.

Jenama hospitaliti Bumiputera pertama kali ditubuhkan pada 2000.

Fasa pertama transformasi itu menggabungkan nama baharu dari segi penjenamaan, logo korporat seni visual yang diperbaharui, penyatuan melalui enam segmen pemasaran, pengukuhan latihan industri dalam aspek teknikal dan vokasional menerusi ''Program Suria'' dan pelantikan duta jenama.

"Dengan menggabungkan amalan mampan, Suria kini meliputi lembaran baharu menerusi konsep ''hotel eko-Muslim'', satu arah baharu yang menggabungkan pematuhan halal dan syariah dengan usaha mesra alam," katanya dalam satu kenyataan.

Konsep hotel eko-Muslim oleh Suria akan dilaksanakan secara berperingkat dengan mengambil pertimbangan pengurusan air dan elektrik serta kitar semula dan inisiatif lain.

"Menerusi pendekatan hotel eko-Muslim, kita boleh meningkatkan penanda aras bagi strategi pemasaran dan pengurusan serta mengurangkan kos operasi," kata Nor Dalina.

Erya by Suria beroperasi di Setiu, Terengganu; Cherating, Janda Baik dan Bentong di Pahang; Johor Bahru, Johor dan London.-- Bernama 

Tags / Kata Kunci: Erya By Suria , Suria Resort
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan