McLaren-Honda Dan NTT Communication Umum Perkongsian - Niaga | mStar

McLaren-Honda Dan NTT Communication Umum Perkongsian

Diterbitkan: Isnin, 11 Julai 2016 1:39 PM

(Ubah saiz teks)

TOKYO: McLaren-Honda, sebuah pelopor selama lebih 50 tahun dalam Formula 1, dan NTT Communications Corporation, penyelesaian ICT dan perniagaan komunikasi antarabangsa di dalam Kumpulan NTT (NYSE: NTT), hari ini mengumumkan permulaan satu perkongsian teknologi selama tiga tahun.

Di bawah perjanjian itu NTT Communications menjadi sebuah Rakan Kongsi Teknologi kepada McLaren-Honda. Sepanjang tempoh perkongsian itu, NTT Communications akan menyediakan rangkaian, awan, penyambungan data dan inovasi lain untuk memenuhi keperluan McLaren bagi sebuah platform komunikasi IT yang menyampaikan prestasi yang optimum untuk menyokong pasukan perlumbaan Formula 1 itu.

Perkongsian untuk menguatkan strategi IT baharu McLaren.

Pasukan McLaren meraikan ulang tahun mereka ke-50 pada grid Formula 1 pada tahun ini dan perkongsian ini akan menguatkan strategi IT baharu mereka yang mempunyai fokus kepada perkhidmatan awan, mobiliti dan berpusatkan kepada orang ramai.

Ron Dennis, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif, McLaren Technology Group yang termasuk pasukan McLaren-Honda berkata: "Saya amat gembira untuk mengalu-alukan NTT Communications kepada jadual teknologi tinggi dan jenama premium McLaren-Honda. NTT mempunyai perhubungan yang lama dengan teknologi yang bermula sejak pengenalan telegraf di Jepun. Memandangkan perhubungan McLaren yang lama dengan inovasi, ia amat sesuai bahawa kami harus menjalin kerjasama dengan sebuah pemimpin yang sudah mantap dan dihormati di dalam teknologi komunikasi perusahaan yang sangat memahami usaha kami sendiri bagi pembangunan teknikal tanpa henti.

"NTT Communications mempunyai satu rangkaian yang bingkas dan berkapasiti tinggi yang akan membolehkan pasukan untuk mengakses sistem tanpa sebarang kelewatan."

Tetsuya Shoji, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif, NTT Communications berkata: "Saya amat teruja bahawa NTT Communications kini merupakan sebuah Rakan Kongsi Teknologi bagi McLaren-Honda, satu simbol bagi inovasi untuk peminat sukan permotoran di seluruh dunia. Repertoir teknologi NTT Communications adalah luas dan mendalam, dan kecemerlangan McLaren dalam Formula 1 begitu terkenal di seluruh dunia. Dengan inovasi menjadi sebahagian daripada DNA bagi kedua-dua buah syarikat, perkongsian ini akan membantu McLaren-Honda mengubah cara bagaimana ia menguruskan data yang dihasilkan semasa perlumbaan Formula 1 dan mengatasi sempadan yang diwujudkan sehingga ini dalam sukan perlumbaan permotoran."

Perkhidmatan rangkaian dan awan untuk prestasi yang berdaya tahan dan boleh diakses.

McLaren memerlukan satu rangkaian yang kukuh merentasi lokasi sokongan dan analisis yang diedarkan di seluruh dunia termasuk ibu pejabatnya, Pusat Teknologi McLaren, di Woking (United Kingdom).

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan