FGV Terima Dua Anugerah Kecemerlangan HR - Niaga | mStar

FGV Terima Dua Anugerah Kecemerlangan HR

Diterbitkan: Ahad, 20 September 2015 12:51 PM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Felda Global Ventures Holdings Bhd (FGV) menerima dua perakuan pada Anugerah Kecemerlangan HR 2015 dalam kategori Kecemerlangan Strategi Pengambilan  and  Pengekalan Pekerja serta Kecemerlangan dalam Pelan Strategik Sumber Manusia (HR).

Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan FGV Datuk Mohd Emir Mavani Abdullah berkata FGV komited terhadap kecemerlangan dalam HR dan memperakui pentingnya pengurusan bakat dalam menjayakan visi untuk menjadi antara 10 penggiat utama dalam perniagaan berkaitan pertanian di dunia.

FGV mempunyai lebih 55,000 tenaga pekerja di Malaysia dan di luar negara, termasuk pekerja asing yang bertugas di ladang-ladang kami. Ramai pekerja memiliki tahap kemahiran yang pelbagai di kawasan bandar dan luar bandar, yang menjadi lokasi operasi perniagaan kami.

Bagi membangunkan syarikat yang kukuh, kami perlu memastikan sumber manusia kami diurus dengan baik. Pengurusan sumber manusia kami perlu sentiasa mengetahui trend terkini serta isu-isu membabitkan pekeja," katanya dan menambah ini termasuk pembangunan kerjaya serta kebajikan pekerja.

Dihoskan Human Resources, sumber berita berkaitan HR utama Asia, dan dinilai oleh panel pengarah-pengarah HR di seluruh Asia, anugerah itu ditaja oleh Dana Pembangunan Sumber Manusia (HRDF) dan Talent Corporation Malaysia.

Ketua Pegawai Sumber Manusia Kumpulan FGV Mohd Najid Md. Yahya menerima anugerah itu bagi pihak kumpulan pada majlis yang berlangsung di sini pada Khamis.

Tags / Kata Kunci: FGV , HR
   

iklan

Video

Selasa, 17 Julai 2018 6:18 PM

'Penyamun terbang' maut dalam kereta curi

Khamis, 12 Julai 2018 1:05 PM

Lempang pelajar ikut suka hati

Selasa, 10 Julai 2018 6:39 PM

Nak 'gugur jantung' tengok pakcik ini memandu

Selasa, 10 Julai 2018 3:06 PM

Pengasuh pijak, hempas anak jagaan

Isnin, 9 Julai 2018 5:30 PM

Ragam si meow & bola!

Jumaat, 6 Julai 2018 5:39 PM

Tak sanggup tengok mayat mangsa kemalangan

Jumaat, 6 Julai 2018 12:48 PM

Durian buah untuk orang kaya?

Kolumnis

iklan

Iklan