Hong Leong Islamic Bank Menang Anugerah Inovasi Digital - Niaga | mStar

Hong Leong Islamic Bank Menang Anugerah Inovasi Digital

Diterbitkan: Selasa, 21 Julai 2015 3:00 PM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Hong Leong Islamic Bank Bhd (HLISB) baru-baru ini telah memenangi 'Anugerah Kewangan Islam 2015 oleh The Asset Triple A' sebagai bank terbaik dalam inovasi digital.

Sejak kebelakangan ini, HLISB telah secara aktif meningkatkan fokusnya di dalam perbankan digital dan anugerah tersebut mengiktiraf keseluruhan strategi dalam usaha pendigitalan operasi perbankan, kata bank itu dalam satu kenyataan.

eXPRE$$ REMIT merupakan salah satu penyelesaian inovatif yang telah diperkenalkan.

Ia menyediakan penghantaran tunai secara mudah dari Malaysia ke Indonesia dan yang pertama di negara ini yang menggunakan terminal layan diri untuk penukaran dan pengiriman wang.

Awal tahun ini, HLISB juga melancarkan konsep cawangan baharu di kawasan pejalan kaki yang padat dengan menggunakan Teknologi Maklumat dan infrastruktur berteknologi tinggi seperti skrin sentuhan, iPads dan persidangan video masa nyata bagi mengukuhkan lagi platform perbankan digital.

Anugerah The Asset Triple A diberikan sebagai pengiktirafan kepada  kecemerlangan dalam industri di Asia dan dibina di atas metodologi dan tatacara yang ketat bagi memilih pemenang.-- Bernama

Tags / Kata Kunci: HLISB , inovasi digital

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan