Clone Algo Labur RM500 Juta Di Malaysia, Akan Perkenal Algoritma Dagangan

Diterbitkan: Selasa, 13 Januari 2015 4:18 PM

(Ubah saiz teks)

SINGAPURA: Clone Algo Group, milik ahli perniagaan yang berpangkalan di Singapura, Niraj Goel, akan melabur RM500 juta dalam kemudahan teknologi baharu di Malaysia dalam tempoh dua tahun akan datang.

Nitin Damodaran, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan yang berpangkalan di Las Vegas, berkata syarikat itu akan menubuhkan pusat penyelidikan dan pembangunan, pemasaran serta pejabat sokongan dan pengaturcaraan.

Pelaburan itu akan dibuat oleh Goel, Clone Algo Inc, yang sedang menempatkan saham bernilai AS$250 juta dan menyasarkan untuk membuat tawaran awam permulaan di NASDAQ pada suku ketiga tahun ini.

Clone Algo juga akan memperkenal Algoritma khusus untuk komuniti perniagaan Malaysia tahun ini.

"Kami kini di peringkat akhir rancangan untuk pasaran Malaysia selain Penyelidikan dan Pembangunan (R&D) serta pusat pemasaran untuk komuniti perniagaan India.

"Pasukan pemasaran akan memperkenal kelebihan dagangan di bursa-bursa antarabangsa menggunakan Algoritma (Algos) untuk dagangan dalam produk berstruktur," kata Damodaran menerusi satu kenyataan.

Beliau berkata, jumlah ahli perniagaan Malaysia yang semakin meningkat, kini mula menggunakan Algos untuk dagangan produk kewangan antarabangsa.

"Dalam persekitaran perniagaan hari ini, terutama dengan harga minyak mentah yang rendah, pengurus kekayaan Malaysia perlu lebih berhati-hati untuk mengikat kontrak dalam produk minyak, emas dan komoditi.

Peniaga hari ini perlu menjejak 24 jam sehari trend tidak menentu dalam pasaran dan harga selain kekal fokus kepada carta harga. Inilah cara Algo, yang disediakan khusus, untuk membantu peniaga yang sibuk memantau kedudukannya setiap saat," katanya.

Tags / Kata Kunci: Clone Algo , Niraj Goel

iklan

Video

Selasa, 19 September 2017 2:00 PM

Keluh-Kesah Jalil Hamid

Selasa, 19 September 2017 9:00 AM

Kau Buat #OOTD Pun Riaklah! - Wak Doyok

Isnin, 18 September 2017 2:30 PM

Belum Masa Gantung Skrip – Naim Daniel

Jumaat, 15 September 2017 2:00 PM

Cassidy Malu Cakap Melayu?

Jumaat, 15 September 2017 9:00 AM

#akuStar: Payslip - Semangat Yang Hilang

Khamis, 14 September 2017 4:00 PM

Farida Jalal Mahu Lebih Kolaborasi Malaysia-Bollywood

Khamis, 14 September 2017 9:00 AM

Faye Kusairi Menangis Tonton Diri Sendiri

Rabu, 13 September 2017 2:00 PM

Saya Tak Jual Rupalah! - Erwin Dawson

Rabu, 13 September 2017 9:00 AM

EKSKLUSIF! Kisah Elizabeth Tan Nak Bunuh Diri

Kolumnis

iklan

Iklan