KLIA Ekspres Lebih Murah Dengan Visa PayWave

Khamis, 21 September 2017 3:01 PM

KUALA LUMPUR: Express Rail Link Sdn Bhd (ERL) bekerjasama dengan Visa International (Asia Pacific) bagi menggalakkan penggunaan Visa payWave dan menikmati 15 peratus daripada tambang KLIA Ekspres apabila pelanggan melakukan perjalanan antara KL Sentral dan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA /KLIA2).

SOP Ketat Sebelum KWSP Labur Di Luar Negara

Isnin, 18 September 2017 5:42 PM

ALOR SETAR: Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP)  perlu mematuhi prosedur operasi standard (SOP) ketat sebelum dibenarkan melabur di luar negara berikutan statusnya sebagai pemegang amanah dana persaraan terulung di negara ini, kata Timbalan Menteri Kewangan Datuk Othman Aziz.

Kompleks Riverfront City Bangunkan Sungai Petani

Isnin, 18 September 2017 5:35 PM

SUNGAI PETANI: Kompleks Riverfront City, Pekan Baru di sini akan melengkapkan Sungai Petani sebagai bandar yang pesat membangun dengan konsep moden, kata Pengerusi Jawatankuasa Pendidikan, Pengangkutan dan Badan Bukan Kerajaan (NGO) Negeri, Datuk Tajul Urus Mat Zain.

Jabatan Kastam Akan Dikorporatkan Januari 2018 - Irwan

Isnin, 18 September 2017 5:30 PM

KUALA LUMPUR: Jabatan Kastam akan dikorporatkan pada Januari tahun depan, lewat daripada jadual asal, disebabkan pelaksanaan Akta Cukai Barang dan Perkhidmatan (GST), kata Ketua Setiausaha Perbendaharaan Tan Sri Dr Mohd Irwan Serigar Abdullah.

Petronas Nafi Akan Buang 5,000 Pekerja

Ahad, 17 September 2017 7:39 AM

KUALA LUMPUR: Petronas pada Sabtu menafikan dakwaan seorang blogger bahawa syarikat merancang untuk memberhentikan 5,000 pekerja pada tahun depan dalam apa yang dikatakan sebagai satu lagi pusingan "pengurangan kakitangan" di seluruh kumpulan.

Ketua Takaful Ikhlas Menang Anugerah CEO Terbaik 2017

Jumaat, 15 September 2017 1:40 PM

KUALA LUMPUR: Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Takaful Ikhlas Bhd, Datuk Ab Latiff Abu Bakar dipilih sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Terbaik 2017 bagi industri Takaful, pada majlis Anugerah Kewangan Islam Dunia (Gifa) 2017.

DBOS Biayai Kerja Naik Taraf Sekolah Di Sarawak

Khamis, 14 September 2017 4:54 PM

KUCHING: Bank Pembangunan Sarawak (DBOS) akan membiayai kerja-kerja naik taraf kemudahan sekolah di negeri ini yang dijangka menelan belanja RM1 bilion, kata Ketua Menteri Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg.

RM101 Juta Untuk Tiga Projek Modenkan Perkhidmatan Keretapi Sabah

Khamis, 14 September 2017 3:18 PM

KOTA KINABALU: Kerajaan pusat melelui Kementerian Pengangkutan telah meluluskan peruntukan sebanyak RM101 juta untuk melaksanakan tiga projek memodenkan perkhidmatan keretapi di Sabah, kata Timbalan Ketua Menteri Sabah Tan Sri Joseph Pairin Kitingan.

  • Mukasurat 1 daripada 184

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan