Nasi Bamboo Tarik Perhatian Pelancong Asing

Sabtu, 25 Februari 2017 6:00 AM

KEUNIKAN rasa nasi yang dimasak di dalam buluh bukan sahaja menarik perhatian pelanggan tempatan, tetapi pelancong dari Singapura, Taiwan dan China turut tidak mahu ketinggalan untuk singgah di Nasi Bamboo Sungai Klah.

Keunikan Bustel Tarikan Pantai Klebang

Selasa, 24 Januari 2017 7:07 PM

INGIN merasai pengalaman menginap dalam bas terpakai yang diubahsuai dan dihias cantik umpama bilik hotel? Atau ingin bersantai sambil makan minum yang anda dipesan dan disediakan dalam bas terpakai yang berfungsi sebagai dapur?

Pramugara Miliki Bakat Tiru Pelbagai Loghat Global

Rabu, 4 Januari 2017 6:00 AM

JIKA sebelum ini tular mengenai 'King Coco tak reti cakap melayu', yang menerima kritikan ramai, namun berbeza buat seorang pramugara yang viral di Twitter selepas memuatnaik video membuat pesanan minuman melalui khidmat pandu lalu sebuah kafe terkemuka , di Senai, Johor, baru-baru ini.

Aktiviti Serkap Ikan Meriahkan Cuti Sekolah

Khamis, 29 Disember 2016 9:00 AM

TAK lapuk dek panas, tak lekang dek hujan…

Itu pepatah paling sesuai bagi aktiviti serkap ikan yang dilakukan mesyarakat Kedah sejak turun temurun.

Bunga Kantan: Tanaman Belakang Rumah, Kini Jadi Perniagaan

Jumaat, 23 Disember 2016 10:00 AM

BERMULA dengan hanya menanam beberapa pokok bunga kantan di kawasan rumahnya di Kampung Ekor Lambat, Bota, Perak seorang pesara tentera kini mampu menjana pendapatan hampir RM2,000 sebulan hasil jualan tanaman berkenaan.

Sayembara Lagu Puisi Serlah Bakat Anak Muda

Rabu, 14 Disember 2016 7:00 AM

KREATIF dan berbakat. Demikian kesimpulan hasil ciptaan lagu puisi yang didendangkan lapan kumpulan sempena Sayembara Mencipta Lagu Puisi Remaja 2016 yang julung kali diadakan di Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP).

  • Mukasurat 2 daripada 133

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan