'Main Batu', Ramai VIP 'Terkena'

Selasa, 9 Mei 2017 9:32 PM

TIDAK kiralah permata jenis intan, nilam atau zamrud, jika hati sudah berkenan dan ada bajet dalam tangan, tentu tidak salah jika ia dibawa pulang, sama ada untuk koleksi sendiri atau buat insan tersayang.


Analisis: Muktamar PAS Medan Timbulkan Persoalan

Rabu, 3 Mei 2017 8:00 AM

TIADA apa yang menarik melainkan timbulnya persoalan demi persoalan. Bunyinya mungkin aneh tetapi demikian gambaran yang sesuai diberikan terhadap keseluruhan Muktamar Tahunan PAS ke-63 yang berlangsung di Kedah, baru-baru ini.

Istiadat Pertabalan Agong Julang Sistem Raja Berpelembagaan

Jumaat, 21 April 2017 11:00 AM

KUALA LUMPUR: Istiadat pertabalan Sultan Muhammad V sebagai Yang di-Pertuan Agong ke-15 yang bakal berlangsung dengan penuh adat istiadat Raja-raja Melayu pada 24 April ini akan mengangkat darjat institusi Yang di-Pertuan Agong ke tahap yang lebih tinggi dan sekali gus mencerminkan sistem Raja Berpelembagaan yang diamalkan di negara ini terus dijulang.

Bagan Datuk Bakal Berubah Wajah

Khamis, 20 April 2017 10:15 AM

TANGGAL 9 Januari 2017 terpahat sebagai tarikh bersejarah dalam ingatan penduduk pekan kecil Bagan Datuk (dahulu dieja Bagan Datoh) apabila ia diisytiharkan sebagai daerah baharu oleh Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizuddin Shah, bertempat di Sekolah Menengah Sains Bagan Datuk.

Rezeki Raja Buah 365 Hari

Jumaat, 14 April 2017 11:54 AM

TANPA mengira musim, penggemar raja buah kini boleh tersenyum lebar kerana dapat menikmati keenakannya pada bila-bila masa, cuma bezanya pada harga dan jenis durian yang ditawarkan. Terkenal dengan bau dan rasa yang menyelerakan, durian lazimnya tergolong antara buah-buahan yang mempunyai kalendar setiap tahun. 

Siput & Kerang Serang Kedah

Selasa, 11 April 2017 11:40 PM

MENUAI hasil siput dan kerang dari perairan Kedah menceriakan nelayan apabila meraih tujuh sehingga 10 tan sehari.

  • Mukasurat 1 daripada 134

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan