DiB Coffee of Hawaii Lubuk OKU

Selasa, 30 September 2014 4:18 PM

PERSEPSI golongan kurang upaya tidak boleh berdikari dan hanya tahu meminta-minta perlu dibuang jauh sebaik menjejakkan kaki ke Deaf in Business (DiB) Coffee of Hawaii. 

Rakyat Malaysia Ketagih Internet?

Isnin, 29 September 2014 1:43 PM

CYBERJAYA: Rakyat Malaysia menghabiskan masa antara tiga hingga lima jam sehari di alam siber, dengan 58 peratus daripada mereka melayari laman media sosial melalui telefon pintar di mana sahaja mereka berada.


Rakyat Malaysia Amat Berinovasi

Khamis, 18 September 2014 2:19 PM

PUTRAJAYA: Penyangkuk besi "Angle Hook" yang tergantung dari rel langsir menggantikan "drip stand" di tepi katil hospital, pemangkas rumput untuk menuai padi dan herba yang diproses menjadi makanan lazat adalah antara contoh inovasi rakyat Malaysia.

Jemaah Haji Sebelum 1970-an Hadapi Lebih Banyak Cabaran

Jumaat, 12 September 2014 7:20 PM

MAKKAH: Jemaah haji sebelum 1970-an menghadapi lebih banyak cabaran untuk menunaikan rukun Islam kelima itu kerana perlu menaiki kapal laut yang memakan masa 15 hari perjalanan dari Malaysia ke Arab Saudi, dengan pelbagai kemungkinan boleh terjadi sepanjang pelayaran itu.


Teksi Buku Tawar Ketenangan Di Teheran

Selasa, 9 September 2014 11:02 PM

TEHERAN: Saban hari pasangan suami isteri, Mehdi Yazdany dan Sarvenaz Heraner akan menelusuri jalan-jalan di ibu kota Iran untuk mencari sasaran yang berpotensi.

Pengalaman Peniaga Dengan Tun Razak Dan Najib

Selasa, 9 September 2014 6:30 AM

PETALING JAYA: Kisah tentang sejarah dan pembangunan negara yang sering dipaparkan oleh The Star, telah mendorong seorang bekas peniaga pasar basah untuk berkongsi pengalaman ketika bersama bekas pemimpin Umno, termasuk perdana menteri terdahulu.

Tragedi Satukan Kita Kerana Disini Lahirnya Sebuah Cinta...

Ahad, 24 Ogos 2014 10:16 AM

HANYA beberapa hari lagi negara bakal menyambut kemerderkaan ke-57. Namun dalam usia matang ini, agak menyedihkan apabila masih ada di kalangan rakyat yang  memilih aura negatif dalam menilai segala hal.

Istiadat Penghormatan Tertinggi Tentera Buktikan Komitmen Kerajaan

Jumaat, 22 Ogos 2014 1:24 PM

KUALA LUMPUR: Sambutan kepulangan 20 jenazah mangsa MH17 yang diselubungi suasana muram di lapangan terbang antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) hari ini bukan sekadar menyaksikan perkongsian rasa sayu rakyat Malaysia malah memperlihatkan kebijaksanaan negara ini menangani isu itu. 

Nafas Baru JB

Jumaat, 15 Ogos 2014 4:28 PM

BANDAR RAYA Johor Baru mendapat nafas baru terutamanya pada waktu malam dengan kehadiran kafe yang trendi, kedai menjual baju dan bazar yang berjaya minat ramai pengunjung.

  • Mukasurat 1 daripada 102

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan