Keenakan Ais Krim Potong Asli Eaton

Rabu, 23 April 2014 4:28 PM

SEBUAH daripada deretan rumah kedai di Jalan Teratai, Taman Bukit Teratai, Ampang terletaknya kilang kecil yang menghasilkan ais krim potong keluaran bumiputera iaitu ais krim potong Eaton. 

Kuda Laut Akhirnya Diberi Perhatian

Isnin, 21 April 2014 12:30 PM

PENAMPILAN ekuin aneh, dengan aksi yang terumbang-ambing dalam air merupakan antara sifat yang membuatkan kuda laut sering diletakkan dalam akuarium. 


gamuda

Jom Rebut Anugerah Biasiswa Gamuda

Ahad, 20 April 2014 8:24 AM

PETALING JAYA: Gamuda pada 2014 sekali lagi menawarkan Anugerah Biasiswa kepada generasi muda yang memperolehi keputusan akademik dan kurikulum cemerlang serta ingin menceburi salah satu daripada bidang seperti kejuruteraan, seni bina, ukur bahan, perancangan bandar dan wilayah, kewangan, perniagaan serta kemasyarakatan sosial di peringkat Ijazah Sarjana Muda.

PPBN Pemangkin Masa Depan Bola Sepak Malaysia

Jumaat, 11 April 2014 4:27 PM

NAMA Allahyarham Datuk Mokhtar Dahari memang sinonim dengan bola sepak Malaysia walaupun sudah 23 tahun beliau meninggal dunia. 

Kehilangannya dirasai sehingga kini kerana ketangkasannya di padang yang membuatkan nama beliau terus disebut-sebut dan sebagai ingatan terhadap kehebatannya dalam dunia bola sepak Malaysia,  Akademi Bola Sepak Negara dinamakan sebagai Akademi Bola Sepak Negara Mokhtar Dahari yang terletak di Gambang, Kuantan.

Royal Belum 'Permata Hati' Perak

Selasa, 8 April 2014 4:09 PM

GERIK: Panorama indah Tasik Temengor pasti membuatkan sesiapa sahaja yang melalui Lebuhraya Timur-Barat yang menghubungkan Gerik dan Jeli di Kelantan akan mengalih pandangan ke arahnya.

Video 'Bison' Melarikan Diri Dari Taman Negara Yellowstone Tersebar, Bimbang Gunung Berapi Meletus

Selasa, 8 April 2014 10:50 AM

ORANG awam mula panik apabila tersebarnya rakaman video yang mendakwa gunung berapi di Taman Negara Yellowstone, Amerika Syarikat akan meletus.

Video itu memaparkan aksi sekumpulan bison melarikan diri daripada Taman Negara Yellowstone, iaitu lokasi sama berlakunya letusan gunung berapi dan gempa bumi berukuran 4.8 magnitud melanda Norris Geyser Basin pada 30 Mac lalu. Sebelum ini semuanya sekadar spekulasi.


Fenomena Ledakan Alga

Selasa, 8 April 2014 10:04 AM

PADA pagi 11 Februari lalu, pengusaha ikan sangkar di perairan Tanjung Kupang, Johor digemparkan dengan ribuan bangkai ikan yang ditemui terapung di dalam sangkar.


Memancar Data Penerbangan Dan Kotak Hitam Terus Ke Bumi

Isnin, 7 April 2014 1:25 AM

KUALA LUMPUR: Memajukan teknologi baru bagi memudahkan pemancaran berterusan data penerbangan termasuk data kotak hitam langsung ke pusat data di bumi bukan sesuatu yang mustahil, kata beberapa orang pakar hari ini.

Kehilangan Pesawat MH370 Uji Kemampuan Malaysia

Ahad, 6 April 2014 5:15 PM

KUALA LUMPUR: Peristiwa kehilangan pesawat Malaysia Airlines (MAS) Penerbangan MH370 sejak 8 Mac lepas, menguji kemampuan Malaysia dalam menguruskan media tempatan dan antarabangsa mendapatkan bahan liputan berita yang benar, tepat serta disahkan. 


  • Mukasurat 1 daripada 99

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan