Kisah Hafizh Syahrin 'Si Ikan' Dan Litar Sepang

Isnin, 20 Oktober 2014 5:55 PM

KUALA LUMPUR: Kali pertama penulis bertemu anak muda ini di Grand Prix San Marino pada September lepas di Itali, timbul rasa pelik melihat lambang seekor ikan dengan kapsyen "Pescao" di dinding trak pasukannya.


Ucapan Deepavali: Jamil Lambang 'Rakyat Malaysia Tulen'

Ahad, 19 Oktober 2014 11:35 AM

KERLING: "Dulu lain sekarang lain...dulu Melayu, Cina dan India hidup macam satu keluarga. Kita berkongsi manis dan pahit, lebih-lebih lagi bila ada perayaan suatu kaum, kita merayakan bersama-sama...gembira betul.

Kelebihan Bahasa...

Isnin, 13 Oktober 2014 1:27 PM

AYAH telah menghantar saya dan juga dua abang saya ke sekolah inggeris, St Xavier Institution di Pulau Pinang kerana dia merasakan kami semua perlu diberikan pendidikan yang terbaik di sebuah sekolah beraliran inggeris.

Bajet 2015 Akan Terus Meningkatkan Asas Ekonomi Malaysia

Khamis, 9 Oktober 2014 2:28 PM

KUALA LUMPUR: Bajet 2015 yang akan dibentangkan pada Jumaat oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, akan meneruskan usaha penyepaduan fiskal bagi mengukuhkan kedudukan kewangan, dan pada masa yang sama memberi tumpuan ke atas pelaksanaan Cukai Barang dan Perkhidmatan (CBP) pada April tahun depan.


Muzium Ikonik Belgium Rai Ulang Tahun Ke-25

Selasa, 7 Oktober 2014 3:39 PM

BRUSSELS: Di negara kelahiran Tintin dan The Smurfs ini, komik adalah satu industri yang memang dipandang serius maka tidak hairanlah di sini terdapat sebuah muzium yang didedikasikan khas untuk seni komik yang kini meraikan ulang tahun kelahirannya yang ke-25.

DiB Coffee of Hawaii Lubuk OKU

Selasa, 30 September 2014 4:18 PM

PERSEPSI golongan kurang upaya tidak boleh berdikari dan hanya tahu meminta-minta perlu dibuang jauh sebaik menjejakkan kaki ke Deaf in Business (DiB) Coffee of Hawaii. 

Rakyat Malaysia Ketagih Internet?

Isnin, 29 September 2014 1:43 PM

CYBERJAYA: Rakyat Malaysia menghabiskan masa antara tiga hingga lima jam sehari di alam siber, dengan 58 peratus daripada mereka melayari laman media sosial melalui telefon pintar di mana sahaja mereka berada.


Rakyat Malaysia Amat Berinovasi

Khamis, 18 September 2014 2:19 PM

PUTRAJAYA: Penyangkuk besi "Angle Hook" yang tergantung dari rel langsir menggantikan "drip stand" di tepi katil hospital, pemangkas rumput untuk menuai padi dan herba yang diproses menjadi makanan lazat adalah antara contoh inovasi rakyat Malaysia.

Jemaah Haji Sebelum 1970-an Hadapi Lebih Banyak Cabaran

Jumaat, 12 September 2014 7:20 PM

MAKKAH: Jemaah haji sebelum 1970-an menghadapi lebih banyak cabaran untuk menunaikan rukun Islam kelima itu kerana perlu menaiki kapal laut yang memakan masa 15 hari perjalanan dari Malaysia ke Arab Saudi, dengan pelbagai kemungkinan boleh terjadi sepanjang pelayaran itu.


  • Mukasurat 1 daripada 103

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan