UPM-Kasetsart University & Maejo University Rintis Kerjasama Dwi-Ijazah

Khamis, 5 Mac 2015 9:45 PM

SERDANG: Universiti Putra Malaysia (UPM) telah menandatangani Memorandum Perjanjian (MoA) dengan dua buah universiti ternama di Thailand - Kasetsart University dan Maejo University -  semasa lawatan Naib Canselor, Profesor Datuk Dr Mohd. Fauzi Ramlan ke negara itu awal Februari lalu.


USIM Dianugerah Status Autonomi

Jumaat, 16 Januari 2015 5:25 PM

NILAI: Kementerian Pendidikan menganugerahkan status autonomi kepada Universiti Sains Islam Malaysia (USIM), menjadikannya antara 12 Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) setakat ini yang menerima status tersebut.

Banjir: Usim Hantar Sukarelawan Ke Gua Musang

Sabtu, 3 Januari 2015 12:52 PM

NILAI: Sebanyak 60 sukarelawan Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) daripada pasukan khas 'SMART Team' bertolak ke Gua Musang, Kelantan, Jumaat malam bagi misi bantuan pasca banjir.

UTHM Perluas Aplikasi Teknologi Hijau Ekoran Pengiktirafan Antarabangsa

Khamis, 27 November 2014 2:30 PM

KUALA LUMPUR: Penghasilan produk penyelidikan Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM), yang merangkul enam pingat emas melalui tiga produk penyelidikan, dalam pertandingan British Invention Show (BIS) 2014, di London baru-baru ini merupakan langkah permulaannya untuk memperluas aplikasi teknologi hijau dalam industri tempatan.

Kolej Manipal India, UiTM Tandatangani MoU

Khamis, 27 November 2014 2:19 PM

NEW DELHI: Manipal College of Dental Sciences di Mangaluru, Karnataka, India dan Fakulti Pergigian, Universiti Teknologi Mara (UiTM) menandatangani satu memorandum persefahaman (MoU), antara lain untuk mengadakan pertukaran pelajar, lapor akhbar The Hindu.

UniKL-PMB Meterai Perjanjian

Khamis, 20 November 2014 11:39 PM

LUMUT: Universiti Kuala Lumpur (UniKL) pada Khamis menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) dengan Pelaburan Mara Berhad (PMB), untuk membangunkan 'Teaching Factory' dan program 'Industrialmanship'.

Jalinan Kerjasama Universiti Dunia, Agenda Pembinaan Bangsa

Rabu, 5 November 2014 2:16 PM

GEORGE TOWN: Jalinan kerjasama Universiti Sains Malaysia (USM) dengan pelbagai universiti di dunia merupakan agenda dalam meneruskan usaha pembinaan bangsa dan negara serta mengukuhkan kedudukannya di peringkat global.

Produk UniMAP Wakili Malaysia Ke APICTA 2014

Jumaat, 31 Oktober 2014 3:19 PM

KANGAR: Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) melakar kejayaan di persada antarabangsa apabila produk penyelidikan 'ZCC-OCDMA Code For Symmetric Fiber-to-the-Home (FTTH) In Access Network' terpilih mewakili Malaysia ke Anugerah MSC Malaysia Asia Pacific ICT Alliance (APICTA) 2014, November ini.


Usim Raih Pingat Pameran Inovasi British 2014

Rabu, 29 Oktober 2014 11:21 AM

NILAI: Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) memenangi dua pingat emas dan satu pingat perak dalam pertandingan inovasi antarabangsa di Pameran Inovasi British (BIS) 2014, di London baru-baru ini.


  • Mukasurat 2 daripada 72

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan