USIM & Polis Anjur Seminar Rawatan, Pencegahan Dadah

Khamis, 6 Oktober 2016 5:11 PM

UNIVERSITI Sains Islam Malaysia (USIM) dengan kerjasama Polis Diraja Malaysia (PDRM) akan menganjurkan seminar antarabangsa pencegahan dan rawatan pemulihan dadah 2016 (PREVENT 2016) selama dua hari bermula 26 Oktober ini.

UPM Teruskan Legasi Kecemerlangan Pertanian

Khamis, 29 Oktober 2015 6:34 PM

PETALING JAYA: Universiti Putra Malaysia (UPM) terus menjadi peneraju pendidikan pertanian negara apabila bakal melahirkan seramai 6,944 graduan baharu pada istiadat konvokesyennya bermula Sabtu ini.

UniMAP: Kecil-Kecil Cili Padi

Jumaat, 25 September 2015 10:42 AM

USIANYA masih muda,  baru 14 tahun.  Letaknya pula di negeri  paling kecil di Malaysia dan paling ke utara tanah air, dengan persekitaran yang sunyi dan damai, jauh daripada hiruk pikuk kota. Namun dalam usia muda ini Universiti  Malaysia Perlis (UniMAP) telah membuktikan keunggulannya sebagai sebuah institusi pengajian tinggi awam (IPTA)  yang berwibawa.

111 Graduan ALAM Sedia Bergelar Kelasi

Isnin, 3 Ogos 2015 10:15 PM

KUALA LUMPUR: Seramai 111 graduan yang menamatkan pengajian di Akademi Laut Malaysia (Alam) pada Isnin sudah bersedia memulakan kerjaya dalam bidang kelasi yang penuh mencabar.

Pensyarah Unimap Pakar UAS Asia

Selasa, 7 April 2015 11:19 AM

KANGAR: Pensyarah Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), Prof Madya Dr Hazry Desa adalah antara empat rakyat Malaysia yang diiktiraf sebagai pakar dalam menghasilkan pesawat tanpa pemandu (UAV) di Asia.

UPM-Kasetsart University & Maejo University Rintis Kerjasama Dwi-Ijazah

Khamis, 5 Mac 2015 9:45 PM

SERDANG: Universiti Putra Malaysia (UPM) telah menandatangani Memorandum Perjanjian (MoA) dengan dua buah universiti ternama di Thailand - Kasetsart University dan Maejo University -  semasa lawatan Naib Canselor, Profesor Datuk Dr Mohd. Fauzi Ramlan ke negara itu awal Februari lalu.


USIM Dianugerah Status Autonomi

Jumaat, 16 Januari 2015 5:25 PM

NILAI: Kementerian Pendidikan menganugerahkan status autonomi kepada Universiti Sains Islam Malaysia (USIM), menjadikannya antara 12 Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) setakat ini yang menerima status tersebut.

  • Mukasurat 1 daripada 72

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan