UTM & TalentCorp Teruskan Kerjasama Pameran Kerjaya

Jumaat, 17 Oktober 2014 12:33 PM

SKUDAI: Sejajar dengan matlamat untuk meningkatkan kebolehpasaran siswazah, di negara ini, Talent Corporation Malaysia Berhad (TalentCorp) bersama Universiti Teknologi Malaysia (UTM) sekali lagi menjalinkan kerjasama dalam usaha melahirkan pekerja yang bersedia menyumbang kepada industri.

Usaha Cari Rakan Pemodal Dalam Penyelidikan Universiti

Khamis, 8 Mei 2014 6:56 PM

KUALA LUMPUR: Tanggungjawab mengarus perdanakan penyelidikan bukan semata-mata terletak pada universiti, malah semua pihak perlu memainkan peranan membudayakan bidang tersebut bagi memacu pembangunan negara.

Pensyarah dan Pelajar USM Ke Pattani

Khamis, 8 Mei 2014 6:19 PM

GEORGE TOWN: Sekumpulan 34 penuntut dan seorang pensyarah dari Universiti Sains Malaysia (USM) akan menyertai kembara tiga hari ke Pattani, Selatan Thailand bermula Jumaat.

Universiti Tempatan Perlu Tukar Kaedah Mengajar

Jumaat, 11 April 2014 8:13 PM

GEORGE TOWN: Universiti-universiti awam dan swasta tempatan perlu bersedia menyerap dan menerima kaedah pengajaran baharu jika mahu mencapai aspirasi Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013-2025 untuk menjadi antara tiga negara terbaik dalam kecemerlangan pendidikan.

Program Kemasukan Ke IPT Di UniMap Sabtu

Jumaat, 4 April 2014 12:31 PM

KANGAR: Jabatan Hal Ehwal Pelajar dan Alumni (Hepa) Universiti Malaysia Perlis (UniMap) akan mengadakan program 'Jejak Menara Peringkat Negeri Perlis 2014' di kampus tetap UniMap di Pauh pada Sabtu.

Prolis & UniMap Berganding Bahu Majukan Wawasan Perlis

Jumaat, 4 April 2014 12:25 PM

KUALA LUMPUR: Pemikiran dan idea golongan profesional dan intelek akan digabungkan pada Persidangan Profesional dan Intelek Perlis (Prolis) pertengahan bulan ini bagi merealisasikan wawasan Perlis Maju 2015.

NAQ 2014 Bantu Promosi Bidang Perakaunan Di Kalangan Pelajar

Selasa, 1 April 2014 9:20 PM

PETALING JAYA:  Institut Akauntan Malaysia (MIA) dengan kerjasama Sunway TES menganjurkan Kuiz Perakaunan Kebangsaan (NAQ 2014) dalam usaha untuk mempromosikan bidang perakaunan sebagai kerjaya pilihan pelajar.

USM Cipta Kit Kesan Bakteria Punca Karat 18 kali Lebih Pantas

Jumaat, 21 Mac 2014 3:13 PM

GEORGE TOWN: Kit pengesan bakteria punca karat yang dihasilkan oleh sekumpulan penyelidik Universiti Sains Malaysia (USM) dijangka dapat menjimatkan kos penyelenggaraan industri minyak dan perkapalan yang pada masa ini mencecah berbilion ringgit.

  • Mukasurat 1 daripada 70

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan