Sup Ayam Suhun

Diterbitkan: Jumaat, 19 Jun 2015 7:00 AM

(Ubah saiz teks)

SELAIN dijadikan salah satu lauk untuk berbuka, sup ayam suhun juga sesuai dimakan begitu sahaja sebelum anda mengambil hidangan utama untuk berbuka.

Bahan-bahan

Suhun 
Tauge
3 ketul dada ayam
1 biji sup bunjut
7 ulas bawang putih-tumbuk
2 cubit serbuk lada hitam
2 ketul kiub pati ayam
Garam dan air

Cara Penyediaan

1. Dalam periuk isikan air, kiub pati ayam, dada ayam, bawang putih, garam, sup bunjut dan serbuk lada hitam.
2. Didihkan sehingga dada ayam masak. Angkat dada ayam dan sejukkan.
3. Carikkan isi ayam.
4. Suhun direndam dan setelah kembang tuskan.
5. Sewaktu menghidangkan, masukkan suhun, tauge dan isi ayam, dan tuangkan kuah sup jernih.


iklan

Video

Jumaat, 15 Disember 2017 2:27 PM

Biarlah Ia Berlalu" - Adi Putra

Jumaat, 15 Disember 2017 11:51 AM

Aksi 'Rempit' Fasha Sandha Jadi Perhatian

Jumaat, 15 Disember 2017 9:00 AM

#akuStar: Pesawat - Luluh

Khamis, 14 Disember 2017 1:00 PM

Peminat Lega Tiada Suara 'Kepit' Sajat

Rabu, 13 Disember 2017 9:00 AM

Jadi Pilihan Pekin Ibrahim, Siapa Donny Alamsyah?

Selasa, 12 Disember 2017 5:41 PM

Jom Lepak Tempat 'Best' Tapi Percuma

Selasa, 12 Disember 2017 8:30 AM

Isteri Pertama Kena Kuat, Tak Boleh Lemah - Elizad

Kolumnis

iklan

Iklan