Sup Ayam Suhun

Diterbitkan: Jumaat, 19 Jun 2015 7:00 AM

(Ubah saiz teks)

SELAIN dijadikan salah satu lauk untuk berbuka, sup ayam suhun juga sesuai dimakan begitu sahaja sebelum anda mengambil hidangan utama untuk berbuka.

Bahan-bahan

Suhun 
Tauge
3 ketul dada ayam
1 biji sup bunjut
7 ulas bawang putih-tumbuk
2 cubit serbuk lada hitam
2 ketul kiub pati ayam
Garam dan air

Cara Penyediaan

1. Dalam periuk isikan air, kiub pati ayam, dada ayam, bawang putih, garam, sup bunjut dan serbuk lada hitam.
2. Didihkan sehingga dada ayam masak. Angkat dada ayam dan sejukkan.
3. Carikkan isi ayam.
4. Suhun direndam dan setelah kembang tuskan.
5. Sewaktu menghidangkan, masukkan suhun, tauge dan isi ayam, dan tuangkan kuah sup jernih.


iklan

Video

Selasa, 17 Oktober 2017 9:00 AM

Ferhad Nak Berdangdut!

Isnin, 16 Oktober 2017 2:00 PM

Jom Santai Bersama Ruhainies Dan Tajul!

Isnin, 16 Oktober 2017 1:17 PM

Macam Mana Boleh Tersepit?

Isnin, 16 Oktober 2017 9:00 AM

#BiziBody: Haters Maki Tajul Di Instagram!

Jumaat, 13 Oktober 2017 2:30 PM

Ruhainies Bersedia Untuk Berkeluarga

Jumaat, 13 Oktober 2017 9:00 AM

#akuStar: Farisha Irish - Tak Malu

Khamis, 12 Oktober 2017 9:00 PM

Hafiz Keliru, Saya Tak 'Madukan' Suami - Joy Revfa

Khamis, 12 Oktober 2017 5:22 PM

Punyalah Menangis, Pun Tak Lepas...

Khamis, 12 Oktober 2017 2:00 PM

Xpose Band 'Geng' Jurutera

Kolumnis

iklan

Iklan