Kerabu Kacang Botor

Diterbitkan: Selasa, 8 Julai 2014 2:30 AM

Kerabu Kacang Botor

(Ubah saiz teks)


MENIKMATI  kerabu sesuatu yang menyegarkan kerana ia dihasilkan daripada sayur-sayuran. Bagaikan ulam-ulaman, kerabu juga dapat membuka selera sesiapa sahaja, terutama pada bulan Ramadan ini.

Kerabu Kacang Botor 

Bahan:
200 gm kacang botor – dipotong setengah inci tebal
100 gm taugeh
4 sudu kelapa parut (putih sahaja)
1 ulas bawang besar – dimayang
5 biji cili api – dimayang
1 biji cili merah – dimayang
1/2 kuntum bunga kantan – dimayang
1/3 sudu teh garam
1 sudu makan gula
1 biji limau nipis diperah – ambil airnya (kalau tidak suka masam
gunakan 1/2 biji sahaja. Begitu juga dengan gula, boleh tambah atau
kurangkan mengikut cita rasa sendiri.)

Cara:

Kacang botor, taugeh, bahan-bahan yang telah dimayang dimasukkan ke dalam bekas, tambahkan kelapa parut, gula, garam dan air limau. Gaul rata dan hidangkan.
Tags / Kata Kunci: Kerabu Kacang Botor

iklan

Video

Rabu, 18 Oktober 2017 10:52 AM

"Saya Bukan Ustaz" - Opick

Selasa, 17 Oktober 2017 3:37 PM

Siapa Haida Hafiz?

Selasa, 17 Oktober 2017 2:49 PM

Video Majlis Resepsi 'Tycoon' Air Asia Tular

Selasa, 17 Oktober 2017 2:24 PM

Sabar Kakak, Benda Boleh Bincang...

Selasa, 17 Oktober 2017 9:00 AM

Ferhad Nak Berdangdut!

Isnin, 16 Oktober 2017 2:00 PM

Jom Santai Bersama Ruhainies Dan Tajul!

Isnin, 16 Oktober 2017 1:17 PM

Macam Mana Boleh Tersepit?

Isnin, 16 Oktober 2017 9:00 AM

#BiziBody: Haters Maki Tajul Di Instagram!

Kolumnis

iklan

Iklan