Khabarnya - mStar

Hari Ahad Tidak Akan Sama Lagi Tanpa Mu...

Jumaat, 18 November 2016 10:02 AM

KHAMIS 17 November 2016. Jam 4.16 petang, Wong Chun Wai, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah Urusan Kumpulan kami telah menghantar pesanan whatsapps dengan kata-kata; "Teman-teman, saya berada di Hospital Pakar KPJ Damansara di samping Ewe Jin. Ini adalah saat-saat terakhir beliau bersama kita. Doktor hanya memberi masa empat hingga enam jam sahaja lagi sejak tengah hari tadi untuk beliau bertahan. Dan beliau sedang bertahan..."

Mengenang Kembali 9 Oktober 1996

Selasa, 11 Oktober 2016 5:09 PM

PADA 9 Oktober - 20 tahun yang lalu - Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi (ketika itu Datuk Ahmad Zahid Hamidi) menumpaskan empat calon yang lain untuk muncul sebagai Ketua Pergerakan Pemuda Umno Malaysia yang ke-11. Beliau berusia 44 tahun ketika itu.

Serangan Misteri Jam 4 Pagi Syawal...

Ahad, 26 Julai 2015 4:17 PM

MAT Teh O tidak bersalah dalam hal ini. Mana mungkin dia dipersalahkan kerana dia hanya berusia setahun tiga bulan. Tetapi oleh kerana dia yang menjadi punca, maka dia kini digelar 'Mat Punca' pula. Kasihan Mat Teh O.

"Minta Maaf Kak...Saya Rasa Macam Nak Nangis."

Selasa, 2 Jun 2015 5:43 PM

BERTALU-talu Nas mengasak isterinya supaya segera menelefon rakan-rakan mereka di Pulau Pinang bertanyakan kedudukan terkini selepas Sistem Penerbangan Malaysia (MAS) mengirim surat pemakluman pemberhentian kerja serentak 20,000 kakitangannya - yang terbesar dalam sejarah korporat Malaysia, pada Isnin.

"Tidak! Tidak Mungkin Untuk Kali Kedua...Ya Allah Ya Tuhanku...!"

Jumaat, 18 Julai 2014 4:50 PM

BELUM pernah dalam sejarah penerbangan awam dunia, dua pesawat dari model yang sama dan dari sebuah syarikat penerbangan yang sama musnah dalam tempoh empat bulan. Dan jika dicantum jumlah mangsa yang terkorban akibat malapetaka ini, ia adalah satu rekod dunia malah yang terburuk dalam sejarah penerbangan awam dunia. Malah Dunia pun tiada jawapan kepada bencana yang menimpa Syarikat Penerbangan Malaysia ini.

Dunia Kini Sedang Mengejar Masa

Selasa, 25 Mac 2014 2:46 PM

DUNIA kini sedang mengejar masa untuk mencari kotak hitam yang menjadi satu-satunya sumber yang dapat merungkai misteri bagaimana dan apakah punca yang menyebabkan pesawat Boeing 777 Penerbangan Malaysia MH370 melencong daripada laluan asalnya ke Beijing 8 Mac lalu dan berakhir terhempas di selatan Lautan Hindi.

  • Mukasurat 1 daripada 4

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan