Pentingnya Keperluan Diri Jemaah Wanita

Khamis, 17 Ogos 2017 9:39 AM

ASSALAMUALAIKUM. Lazimnya, ramai jemaah, terutama wanita bertanya barangan yang perlu dibawa ke Tanah Suci sama ada untuk menunaikan umrah mahupun haji. Biarpun kadangkala keperluan sudah dimaklumkan oleh agensi pengendali tetapi ada yang alpa dan sering bertanya demi kepuasan diri.

'Teksi, Pareey?'

Rabu, 16 Ogos 2017 11:00 AM

DI Timur Tengah ini, kebanjiran warga Filipina memang dirasai benar. Jika di Arab Saudi mereka dipanggil "lipas". Aku sangat tak setuju dengan jolokan itu. Memalukan apabila melabelkan orang seperti itu.

Usah Abai Pengenalan Diri

Khamis, 10 Ogos 2017 9:51 AM

ASSALAMUALAIKUM. Semakin ramai umat Islam membanjiri kota suci Makkah dan Madinah untuk mengerjakan ibadat haji bagi musim haji tahun ini. Jutaan manusia sudah semestinya menuntut setiap jemaah bersabar dengan pelbagai ragam dan tingkah laku.

Visa Syarat Beli Kad Sim

Khamis, 3 Ogos 2017 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Musim haji tiba lagi. Lebih 30,000 umat Islam di negara ini berpeluang menyempurnakan rukun Islam kelima itu pada tahun ini. Rombongan pertama jemaah haji sudahpun berlepas ke Tanah Suci pada 24 Julai lalu.

Debaran Menanti Giliran Di Lapangan Terbang

Rabu, 2 Ogos 2017 9:51 AM

DI SEBALIK sesak terik mentari, air mandian yang bersuhu 100 darjah Celsius, selera makan yang sering terpancung, gigil di musim sejuk, ditambah air dingin macam air batu di kala musim sejuk dan krisis di Qatar, ada satu lagi keperitan buat kami di Doha ini.

Ketahui Rawatan Kecemasan Meredakan Lelah

Khamis, 27 Julai 2017 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Setiap jemaah umrah dan haji inginkan kesihatan yang baik sepanjang di Tanah Suci. Namun, pening, demam, selesema, sakit tekak dan batuk-batuk sukar dihindari apatah lagi dengan perubahan cuaca, kesesakan serta keadaan berhabuk.

Berjalan Yang Sia-Sia

Rabu, 26 Julai 2017 10:30 AM

SEBAGAI  peminat gajet, tidak sah rasanya kalau pergi ke sesuatu negara atau tempat itu, aku tidak mencari dan singgah mana-mana kedai menjual gajet atau aksesorinya.

Aidilfitri, Puasa Enam Di Tanah Suci

Khamis, 20 Julai 2017 8:30 AM

ASSALAMUALAIKUM. Syawal sudah di penghujung tetapi belum terlewat untuk saya mengucapkan Selamat Hari Raya maaf zahir batin kepada semua pembaca. Di Malaysia, tradisi rumah terbuka diteruskan menunjukkan semarak Aidilfitri dan kesinambungan silaturahim.

  • Mukasurat 2 daripada 18

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan