Dari Diari Kembar - mStar

Ketahui Keperluan Diri Pada Musim Dingin

Khamis, 16 November 2017 9:09 AM

ASSALAMUALAIKUM. Semakin ramai umat Islam membanjiri kota Makkah dan Madinah bagi menunaikan ibadat umrah sekarang ini. Disember sering menjadi pilihan ramai, terutama jemaah dari Malaysia berikutan cuti persekolahan yang panjang.

Pita Merah Bikin Hati Gelisah

Rabu, 15 November 2017 11:23 AM

BEKERJA dalam bidang aviasi ini, terdapat satu perasaan hitam yang menghantui hati. Perasaan ini selalunya tidak mengganggu aktiviti harian, tetapi jauh dari sudut hati, kau tahu ia ada di sebalik tembok memerhati.

Tunggu 40 Minit Atau Tawaf Lebih 5km

Selasa, 14 November 2017 11:45 AM

PROJEK Rehabilitasi Kawasan Zamzam di Dataran Kaabah, Masjidil Haram yang mula dilaksanakan sejak Oktober lalu, dijangka selesai hujung Mei  depan membabitkan keluasan keseluruhan 2,535 meter persegi.

Khidmat Teksi, Uber Di Makkah

Khamis, 2 November 2017 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Musim umrah sudah bermula. November dan Disember ini sudah tentu menyaksikan lambakan jemaah di Tanah Suci Madinah dan Makkah, maklum saja cuti sekolah. Ramai keluarga yang merebut peluang untuk membawa anak-anak ketika ini.

Pasar Lambak Di Madinah Curi Perhatian

Khamis, 26 Oktober 2017 11:13 AM

SETIAP kali menunaikan ibadat umrah mahupun haji, pasti ada saja rakan dan kenalan memesan pelbagai barangan seperti sejadah kecil, tasbih, minyak wangi atau atar, celak, inai dan jubah.

Yakin Atau Tidak, Biar Yang Sedang-Sedang Saja

Rabu, 25 Oktober 2017 10:09 AM

ORANG tua-tua kata, jika buat sesuatu biar yakin, atau jika tidak, pasti ia takkan menjadi. Tetapi jangan pula sampai terlebih yakin, kerana ia juga memakan diri. Betul? Betullah tu.

Rebut Ganjaran Sekali Umrah Di Masjid Quba’

Khamis, 19 Oktober 2017 10:19 AM

ASSALAMUALAIKUM. Jemaah haji dan umrah tentu sekali tidak mahu melepaskan peluang untuk menziarahi tempat bersejarah di Makkah dan Madinah setiap kali berkunjung ke kota suci yang menjadi kebanggaan umat Islam sejagat.

  • Mukasurat 2 daripada 20

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan