Kembara Umrah Bersama Anak Syurga

Khamis, 12 Januari 2017 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Ketika menulis artikel ini, saya baru seminggu pulang dari mengerjakan ibadat umrah bersama-sama insan istimewa seramai tujuh orang berusia dari 18 tahun hingga 47 tahun.

Makan Tanpa Ragu Di Taiwan

Khamis, 29 Disember 2016 8:00 AM

DARI DIARI KEMBARA

TAIWAN semakin menjadi perhatian. Tentu ada yang menarik di sana sehingga menyebabkan semakin ramai rakyat Malaysia, termasuk mereka yang beragama Islam memilih Taiwan sebagai destinasi percutian terutama bersama-sama keluarga pada hujung tahun atau lebih tepat lagi ketika musim dingin.

Umrah Musim Dingin Menjadi Perhatian

Sabtu, 24 Disember 2016 4:14 PM

ASSALAMUALAIKUM. Ramai bertanya mengenai keperluan yang sesuai dibawa ke Tanah Suci Makkah dan Madinah kerana mahu menunaikan ibadat umrah ketika musim dingin, iaitu di antara Disember hingga Februari.

Dituntut Bayar SR500 di Jabal Rahmah Setelah Rakam Gambar

Khamis, 15 Disember 2016 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Ketika ini, ramai umat Islam berkunjung ke Tanah Suci Madinah dan Makkah untuk menunaikan ibadat umrah. Bagi mereka yang baru kali pertama menjejakkan kaki ke Tanah Suci, ingin sekali saya menasihatkan agar berhati-hati dan berwaspada apabila ada yang meminta atau mahu menghulurkan bantuan.

Dugaan Kulit Kering Ketika Cuaca Dingin

Khamis, 8 Disember 2016 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Tatkala ini, Tanah Suci Makkah dan Madinah semakin dibanjiri umat Islam seluruh pelosok dunia. Rakyat negara ini juga tidak melepaskan peluang untuk mengambil kesempatan cuti panjang pada November dan Disember untuk membawa keluarga mengunjungi kedua-dua kota suci itu.

Skuter Bantu Jemaah Bermasalah Kaki

Rabu, 23 November 2016 9:27 PM

ASSALAMUALAIKUM. Umat Islam di Malaysia mula membanjiri kota Makkah dan Madinah untuk menunaikan ibadat umrah, apatah lagi menjelang musim cuti sekolah tidak lama lagi.

  • Mukasurat 1 daripada 11

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan