Bawa Sejadah Dalam Beg Bimbit

Khamis, 27 April 2017 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Keperluan dan kelengkapan untuk umrah serta haji sering dibangkitkan, terutama bagi mereka yang baru kali pertama hendak menjejakkan kaki ke Tanah Suci Madinah dan Makkah.

Kempunan Asam Pedas Ikan Pari

Rabu, 26 April 2017 10:05 AM

SEWAKTU aku hampir tiga bulan aku di Doha, sepanjang tempoh itu, aku masih belum berjumpa dengan ikan pari, kembung atau selar. Atau mana-mana ikan yang biasa dijumpai di Malaysia.

Tangguh Umrah Kerana Masalah Kesihatan

Khamis, 20 April 2017 9:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Tetamu Allah. Itulah panggilan yang sering kita dengar apabila diundang ke Baitullah. Biar wang bertimbun, kesihatan yang baik dan masa yang lapang, tanpa undangan daripada Allah SWT, kita tidak sampai ke Tanah Suci Makkah dan Madinah.

Kepentingan Keserasian Dengan Jemaah Sebilik

Khamis, 13 April 2017 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Keserasian dengan jemaah sebilik ketika menunaikan ibadat umrah dan haji sangat penting kerana dari situ lahirnya sebuah ikatan persahabatan. Jika ada keserasian dan kesepakatan sejak dari awal perkenalan, jemaah menjadi mudah untuk saling memahami, membantu dan bertimbang rasa.

Senandung Teksi Betul, Teksi Sapu Di Perantauan

Rabu, 12 April 2017 10:00 AM

KENDERAAN merupakan sesuatu yang wajib ada buat setiap penduduk Bumi pada hari ini. Bagaimana kenderaan berevolusi daripada menggunakan haiwan sehingga ciptaan mesin menunjukkan betapa kita sangat bergantung kepada kemudahan yang satu ini.

Dua Kali Bersilat Atas Katil

Rabu, 5 April 2017 1:51 PM

OGOS 2016, secara rasmi aku, Harith, Anifi dan Amin menamatkan kontrak rumah di Bangunan 25. Tidak ada sambungan dilakukan.

Cermat, Hemah Guna Tandas Pesawat

Khamis, 30 Mac 2017 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Penerbangan dari Kuala Lumpur ke Lapangan Terbang Antarabangsa Prince Mohamad di Madinah Munawarah dan terminal haji di Jeddah selalunya mengambil masa di antara lapan dan sembilan jam.

  • Mukasurat 1 daripada 14

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan