Karom Punya Cerita

Rabu, 6 September 2017 10:01 AM

KEBOSANAN cepat melanda di Doha. Lebih-lebih lagi ketika musim panas. Waktu yang panjang, persekitaran yang berdebu dan hangat, memang menyukarkan.

Villagio Yang Indah Di Mata, Pilu Di Poket

Rabu, 30 Ogos 2017 11:47 AM

PADA awal-awal dulu aku pernah sebut tentang satu pusat beli belah bernama Villagio. Kebetulan pula seminggu ini Izman, jurutera Airbus Malaysia, rakan sepejabat aku dulu, datang ke Doha atas urusan kerja.

Pentingnya Keperluan Diri Jemaah Wanita

Khamis, 17 Ogos 2017 9:39 AM

ASSALAMUALAIKUM. Lazimnya, ramai jemaah, terutama wanita bertanya barangan yang perlu dibawa ke Tanah Suci sama ada untuk menunaikan umrah mahupun haji. Biarpun kadangkala keperluan sudah dimaklumkan oleh agensi pengendali tetapi ada yang alpa dan sering bertanya demi kepuasan diri.

'Teksi, Pareey?'

Rabu, 16 Ogos 2017 11:00 AM

DI Timur Tengah ini, kebanjiran warga Filipina memang dirasai benar. Jika di Arab Saudi mereka dipanggil "lipas". Aku sangat tak setuju dengan jolokan itu. Memalukan apabila melabelkan orang seperti itu.

Usah Abai Pengenalan Diri

Khamis, 10 Ogos 2017 9:51 AM

ASSALAMUALAIKUM. Semakin ramai umat Islam membanjiri kota suci Makkah dan Madinah untuk mengerjakan ibadat haji bagi musim haji tahun ini. Jutaan manusia sudah semestinya menuntut setiap jemaah bersabar dengan pelbagai ragam dan tingkah laku.

Visa Syarat Beli Kad Sim

Khamis, 3 Ogos 2017 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Musim haji tiba lagi. Lebih 30,000 umat Islam di negara ini berpeluang menyempurnakan rukun Islam kelima itu pada tahun ini. Rombongan pertama jemaah haji sudahpun berlepas ke Tanah Suci pada 24 Julai lalu.

Debaran Menanti Giliran Di Lapangan Terbang

Rabu, 2 Ogos 2017 9:51 AM

DI SEBALIK sesak terik mentari, air mandian yang bersuhu 100 darjah Celsius, selera makan yang sering terpancung, gigil di musim sejuk, ditambah air dingin macam air batu di kala musim sejuk dan krisis di Qatar, ada satu lagi keperitan buat kami di Doha ini.

  • Mukasurat 1 daripada 18

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan