Aidilfitri, Puasa Enam Di Tanah Suci

Khamis, 20 Julai 2017 8:30 AM

ASSALAMUALAIKUM. Syawal sudah di penghujung tetapi belum terlewat untuk saya mengucapkan Selamat Hari Raya maaf zahir batin kepada semua pembaca. Di Malaysia, tradisi rumah terbuka diteruskan menunjukkan semarak Aidilfitri dan kesinambungan silaturahim.

Merawat Duka Di Pagi Raya

Rabu, 28 Jun 2017 10:32 AM

SELAMAT Hari Raya Aidilfitri kepada semua pembaca mStar Online. Alhamdulillah aku berjaya juga pulang ke tanah air pada Rabu lalu.

Telusuri 44 Kelok Ke Rumah Hamka

Khamis, 22 Jun 2017 8:00 AM

PADANG dan Bukit Tinggi di Sumatera Barat; Indonesia adalah antara destinasi pelancongan yang kerap menjadi perhatian rakyat Malaysia untuk bercuti dan membeli-belah, terutama penggemar telekung dan tekstil bersulam.

Waktu Ke Raudah Berubah Ketika Ramadan

Khamis, 15 Jun 2017 9:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Kita sudah memasuki fasa akhir Ramadan. Justeru, ramai yang sudah tentu merebut peluang untuk melipatgandakan amal ibadat pada bulan penuh keberkatan ini. Tahun lalu, saya berpeluang untuk menunaikan umrah pada akhir Ramadan. Alhamdulillah.

Kematangan Qatar Terbukti Di Sebalik Krisis Diplomatik

Rabu, 14 Jun 2017 10:00 AM

SAAT menulis cerita aku untuk kali ini, isu putusnya hubungan diplomatik antara Arab Saudi dan sekutunya dengan Qatar telah memasuk hari yang ke-12. Setakat hari ini, sebanyak 10 negara telah mengambil tindakan mengikut Saudi.

Tip Mudah, Selesa Ke Hijir Ismail

Khamis, 8 Jun 2017 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Hampir dua minggu kita berpuasa, sekali gus menandakan kita sudahpun memasuki fasa kedua di dalam Ramadan, bulan penuh keberkatan dan membuka ruang yang terbentang untuk memohon keampunan daripada Allah SWT.

  • Mukasurat 1 daripada 17

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan