Hari Ahad Tidak Akan Sama Lagi Tanpa Mu...

Jumaat, 18 November 2016 10:02 AM

KHAMIS 17 November 2016. Jam 4.16 petang, Wong Chun Wai, Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah Urusan Kumpulan kami telah menghantar pesanan whatsapps dengan kata-kata; "Teman-teman, saya berada di Hospital Pakar KPJ Damansara di samping Ewe Jin. Ini adalah saat-saat terakhir beliau bersama kita. Doktor hanya memberi masa empat hingga enam jam sahaja lagi sejak tengah hari tadi untuk beliau bertahan. Dan beliau sedang bertahan..."

Berakhir Pengalaman Urus Jemaah Sakit

Khamis, 3 November 2016 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM.

Untuk dua minggu berturut-turut saya menulis mengenai pengalaman membawa jemaah yang tidak sihat ke pusat perubatan, klinik dan hospital di Makkah. Minggu ini, sekali lagi saya mahu mencoretkan pengalaman yang sama tetapi destinasi kali ini ialah di Tanah Suci Madinah Munawarah.

Kisah Jururawat Terpikat Tudung Jemaah Sakit

Khamis, 27 Oktober 2016 8:30 AM

ASSALAMUALAIKUM. Minggu lalu saya bercerita mengenai jemaah tersilap tag nama ketika menjalani rawatan di klinik Tabung Haji di Hotel Safwa Royale Orchid di Makkah dan minggu ini pula, penulis membawa pembaca mengikuti pengalaman jemaah dirawat di Ajyad Emergency Hospital.

Mengenang Kembali 9 Oktober 1996

Selasa, 11 Oktober 2016 5:09 PM

PADA 9 Oktober - 20 tahun yang lalu - Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi (ketika itu Datuk Ahmad Zahid Hamidi) menumpaskan empat calon yang lain untuk muncul sebagai Ketua Pergerakan Pemuda Umno Malaysia yang ke-11. Beliau berusia 44 tahun ketika itu.

Banyuwangi Melekat Di Hati

Isnin, 12 September 2016 8:00 AM

INDONESIA sering menjadi pilihan destinasi pelancongan sebahagian besar masyarakat dari Malaysia. Tempoh perjalanan yang singkat, kadar mata wang rendah, bahasa yang mirip dan makanan mudah didapati antara faktor penyumbang negara jiran itu sering dikunjungi.

  • Mukasurat 2 daripada 24

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan