"Tidak! Tidak Mungkin Untuk Kali Kedua...Ya Allah Ya Tuhanku...!"

Jumaat, 18 Julai 2014 4:50 PM

BELUM pernah dalam sejarah penerbangan awam dunia, dua pesawat dari model yang sama dan dari sebuah syarikat penerbangan yang sama musnah dalam tempoh empat bulan. Dan jika dicantum jumlah mangsa yang terkorban akibat malapetaka ini, ia adalah satu rekod dunia malah yang terburuk dalam sejarah penerbangan awam dunia. Malah Dunia pun tiada jawapan kepada bencana yang menimpa Syarikat Penerbangan Malaysia ini.

Ramadan Vs Piala Dunia

Khamis, 3 Julai 2014 2:46 PM

BULAN Ramadan bermula ketika pertandingan Piala Dunia memasuki peringkat kalah mati bagi 16 pasukan yang terbaik demi merebut gelaran juara bagi acara bolasepak paling berprestij di muka bumi ini.

Kerana Anak-anak Itu Istimewa

Jumaat, 23 Mei 2014 5:13 PM

APRIL lepas merupakan Bulan Kesedaran Autisme.  Banyak pihak menyusun pelbagai aktiviti untuk meningkatkan kesedaran masyarakat mengenai autisme. Saya sendiri menghadiri beberapa majlis di sekitar Lembah Kelang yang dianjurkan oleh beberapa NGO.

Waspada, Ancaman Menanti...

Jumaat, 16 Mei 2014 3:48 PM

ANCAMAN kepada negara dari anasir-anasir asing boleh dikatakan tinggi pada ketika ini.

Mungkin ramai di antara kita tidak mahu mengaku tanahair kita adalah di dalam keadaan yang merunsingkan tapi pencerobohan berulang kali di perairan Sabah dan kes-kes penculikan di pulau dan pusat peranginan di rantauan negeri itu memberi isyarat yang tidak menyenangkan.

Memupuk Perpaduan Nasional

Jumaat, 2 Mei 2014 1:08 PM

DALAM lawatan Presiden Barrack Obama baru-baru ini, beliau ada mengulas tentang peri pentingnya hak golongan minoriti dipertahankan. Ini tidak mengejutkan.  Isu ini memang hangat dibicarakan dalam negara kita sejak kebelakangan ini.

  • Mukasurat 1 daripada 8

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan