Karom Punya Cerita

Rabu, 6 September 2017 10:01 AM

KEBOSANAN cepat melanda di Doha. Lebih-lebih lagi ketika musim panas. Waktu yang panjang, persekitaran yang berdebu dan hangat, memang menyukarkan.

Pentingnya Keperluan Diri Jemaah Wanita

Khamis, 17 Ogos 2017 9:39 AM

ASSALAMUALAIKUM. Lazimnya, ramai jemaah, terutama wanita bertanya barangan yang perlu dibawa ke Tanah Suci sama ada untuk menunaikan umrah mahupun haji. Biarpun kadangkala keperluan sudah dimaklumkan oleh agensi pengendali tetapi ada yang alpa dan sering bertanya demi kepuasan diri.

'Teksi, Pareey?'

Rabu, 16 Ogos 2017 11:00 AM

DI Timur Tengah ini, kebanjiran warga Filipina memang dirasai benar. Jika di Arab Saudi mereka dipanggil "lipas". Aku sangat tak setuju dengan jolokan itu. Memalukan apabila melabelkan orang seperti itu.

Usah Abai Pengenalan Diri

Khamis, 10 Ogos 2017 9:51 AM

ASSALAMUALAIKUM. Semakin ramai umat Islam membanjiri kota suci Makkah dan Madinah untuk mengerjakan ibadat haji bagi musim haji tahun ini. Jutaan manusia sudah semestinya menuntut setiap jemaah bersabar dengan pelbagai ragam dan tingkah laku.

Masalah Yang Paling Besar...

Isnin, 7 Ogos 2017 4:25 PM

Khabarnya...

ISNIN sepatutnya menjadi hari yang penuh semangat dan ceria kerana setelah menikmati dua hari rehat iaitu Sabtu dan Ahad, semua orang mahu masuk pejabat dengan hati yang tenang dan senang.

Visa Syarat Beli Kad Sim

Khamis, 3 Ogos 2017 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Musim haji tiba lagi. Lebih 30,000 umat Islam di negara ini berpeluang menyempurnakan rukun Islam kelima itu pada tahun ini. Rombongan pertama jemaah haji sudahpun berlepas ke Tanah Suci pada 24 Julai lalu.

  • Mukasurat 1 daripada 31

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan