Apakah Langkah Terbaik Untuk Menyelamatkan MAS?

Selasa, 26 Ogos 2014 3:06 PM

TIDAK banyak syarikat penerbangan nasional di dunia ketika ini. Di Amerika sudah tidak ada. Di Eropah pula semakin berkurangan dan lambat laun situasi ini akan berlaku juga di Asia. Mungkin syarikat penerbangan seperti ini hanya mampu dibiayai oleh beberapa negara Arab yang kaya raya.

Kekal Atau Gugur, Selangor Tetap Kucar-Kacir

Jumaat, 15 Ogos 2014 12:07 PM

SEBAGAI anak jati Selangor, apa yang berlaku ketika ini cukup menakutkan. Kemelut jawatan menteri besar Selangor wajib dilihat dalam konteks yang lebih besar dan bukan sekadar berlegar pada persoalan sama ada Tan Sri Khalid Ibrahim akan kekal atau disingkirkan.

Satu Kejadian Cemas Di Hari Raya

Khamis, 7 Ogos 2014 6:41 PM

SEKEMBALI ke Kuala Lumpur setelah bercuti  bersama keluarga di tiga buah negeri di utara, termasuk di kampung halaman di Pulau Pinang, penulis terkenang suatu peristiwa yang berlaku di musim perayaan Aidilfitri, empat tahun lalu.

Kiki, Prejudis, Perkauman Dan NUCC

Rabu, 6 Ogos 2014 12:03 PM

INSIDEN Kiki, pemilik kenderaan CDM25, tidak berakhir dengan hukuman RM5,000 dan kerja amal 240 jam. Ia berakhir bukan kerana kedua-dua pihak tidak mahu berdamai sebaliknya berterusan kerana reaksi dan prejudis sebilangan besar masyarakat Malaysia.

"Tidak! Tidak Mungkin Untuk Kali Kedua...Ya Allah Ya Tuhanku...!"

Jumaat, 18 Julai 2014 4:50 PM

BELUM pernah dalam sejarah penerbangan awam dunia, dua pesawat dari model yang sama dan dari sebuah syarikat penerbangan yang sama musnah dalam tempoh empat bulan. Dan jika dicantum jumlah mangsa yang terkorban akibat malapetaka ini, ia adalah satu rekod dunia malah yang terburuk dalam sejarah penerbangan awam dunia. Malah Dunia pun tiada jawapan kepada bencana yang menimpa Syarikat Penerbangan Malaysia ini.

  • Mukasurat 1 daripada 8

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan