Pesanan Wanita Seberang Sarat Di Ingatan

Khamis, 2 Julai 2015 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Sudah dua minggu umat Islam di seluruh dunia berpuasa. Ramadan penuh keberkatan terus mengimbau kenangan ketika menunaikan ibadat umrah di Tanah Suci. Biarpun hanya sekali berpeluang mengerjakan umrah ketika Ramadan, kemanisannya tetap bertakhta di hati.

Asam Jawa Penawar Sakit Tekak

Khamis, 25 Jun 2015 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM.  Cuaca panas di Tanah Suci Makkah dan Madinah menuntut kita supaya bersabar dan tidak menjadikannya alasan untuk berehat di dalam bilik penginapan semata-mata. Cuaca panas mendedahkan jemaah kepada pelbagai penyakit, terutama batuk dan sakit tekak sehingga menyebabkan serak atau suara hilang seketika.

Ujian Sebelum Ke Tanah Suci

Khamis, 11 Jun 2015 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Ujian dan dugaan adalah asam garam dalam kehidupan. Setiap ujian yang dihadapi menjadikan kita lebih tabah dan matang dalam meniti ranjau hidup. Tidak dinafikan ujian dan dugaan turut melanda bakal tetamu Allah SWT.

Jemaah Merungut Ikan Hamis, Nasi Mentah

Khamis, 4 Jun 2015 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM.  Kadangkala seseorang mudah marah atau naik angin apabila perut lapar. Malah, ada seorang kawan yang sering bertugas sebagai pembimbing ibadat umrah dan haji pernah mengatakan perut jemaah perlu sentiasa diisi agar mereka tidak mudah melenting.

"Minta Maaf Kak...Saya Rasa Macam Nak Nangis."

Selasa, 2 Jun 2015 5:43 PM

BERTALU-talu Nas mengasak isterinya supaya segera menelefon rakan-rakan mereka di Pulau Pinang bertanyakan kedudukan terkini selepas Sistem Penerbangan Malaysia (MAS) mengirim surat pemakluman pemberhentian kerja serentak 20,000 kakitangannya - yang terbesar dalam sejarah korporat Malaysia, pada Isnin.

  • Mukasurat 1 daripada 14

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan