Saie Terakhir Bersama Bapa

Khamis, 30 Julai 2015 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM.  Banyak kenangan dilalui ketika menunaikan umrah bersama-sama pembaca majalah Jelita. Setiap cabaran, ujian dan dugaan terus terpahat dalam ingatan. Tiada yang pahit bagi saya kerana segala yang dilalui menjadi pengajaran dan menyebabkan diri ini lebih tabah ketika berhadapan setiap ujian dalam kehidupan.

Serangan Misteri Jam 4 Pagi Syawal...

Ahad, 26 Julai 2015 4:17 PM

MAT Teh O tidak bersalah dalam hal ini. Mana mungkin dia dipersalahkan kerana dia hanya berusia setahun tiga bulan. Tetapi oleh kerana dia yang menjadi punca, maka dia kini digelar 'Mat Punca' pula. Kasihan Mat Teh O.

Musibah Uji Kesabaran Jemaah

Khamis, 23 Julai 2015 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Minggu lalu saya menulis mengenai dugaan dan cabaran pembaca Jelita yang menyertai kembara umrah pada 26 Mei  2008 ketika ziarah di Madinah. Segala ujian berjaya ditempuh dengan penuh kesabaran oleh jemaah.

Media Sosial Hangatkan Unsur Perkauman

Ahad, 19 Julai 2015 11:44 AM

KEJADIAN pergaduhan di Plaza Low Yat pada malam Ahad dan pagi Isnin lalu memaparkan bagaimana mudahnya sesuatu insiden terpencil bertukar menjadi kejadian besar yang diketahui oleh masyarakat di negara ini khasnya dan di seluruh dunia amnya menerusi penyebaran meluas menerusi media sosial.

Dugaan Jemaah Jelita Di Madinah

Khamis, 16 Julai 2015 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Esok, insyaAllah umat Islam di seluruh dunia akan menyambut Aidilfitri. Selamat Hari Raya dan maaf zahir batin atas segala kesilapan dan kekurangan saya sepanjang menjadi kolumnis ruangan ini sejak hujung tahun lalu.

Pesanan Wanita Seberang Sarat Di Ingatan

Khamis, 2 Julai 2015 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Sudah dua minggu umat Islam di seluruh dunia berpuasa. Ramadan penuh keberkatan terus mengimbau kenangan ketika menunaikan ibadat umrah di Tanah Suci. Biarpun hanya sekali berpeluang mengerjakan umrah ketika Ramadan, kemanisannya tetap bertakhta di hati.

Asam Jawa Penawar Sakit Tekak

Khamis, 25 Jun 2015 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM.  Cuaca panas di Tanah Suci Makkah dan Madinah menuntut kita supaya bersabar dan tidak menjadikannya alasan untuk berehat di dalam bilik penginapan semata-mata. Cuaca panas mendedahkan jemaah kepada pelbagai penyakit, terutama batuk dan sakit tekak sehingga menyebabkan serak atau suara hilang seketika.

  • Mukasurat 1 daripada 15

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan