Solat Zuhur Di Dataran Kaabah

Khamis, 26 Mei 2016 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM.  Kawasan atau dataran Kaabah sering menjadi tumpuan tetamu Allah SWT untuk mengerjakan ibadat tawaf umrah, tawaf haji, sunat ataupun wada’. Justeru, tiada keadaan lengang di kawasan berkenaan apatah lagi dalam musim-musim tertentu.

Mengenali Dubai Dari Dekat...

Isnin, 9 Mei 2016 4:09 PM

DUBAI merupakan sebuah bandar raya yang tidak asing lagi dan sering mendapat perhatian dunia namun mungkin tidak ramai yang tahu bandar raya di tepi Teluk Arab ini hanya mula membangun dengan pesatnya dalam tempoh kurang dari 20 tahun kebelakangan ini.

Terdetik Di Hati Menjadi Realiti

Khamis, 28 April 2016 7:30 AM

ASSALAMUALAIKUM.  Seringkali kita dengar daripada mereka yang berpengalaman menunaikan ibadat umrah atau haji agar menjaga mulut, tutur kata atau percakapan kita sepanjang mengerjakan ibadat berkenaan di Tanah Suci Makkah dan Madinah.

Temui Cincin Permata Biru

Khamis, 21 April 2016 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Cerita duit hilang atau barang berharga hilang pernah saya paparkan di dalam ruangan ini. Jika kehilangan duit atau baranganberharga redha sahaja dan usah difikirkan secara mendalam atau berlarutan. Anggap sahaja sudah tiada rezeki lagi dan insyaAllah digantikan dengan lebih baik.

Rawatan Dialisis Mudah Diperoleh Di Tanah Suci

Khamis, 7 April 2016 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Masih lagi cerita Arif yang menjalani rawatan dialisis di Tanah Suci. Sejurus tiba di Makkah, Arif ditemani krew media, Zahir dan Pak Uda, bapa saudara Teh Syuhaida, untuk menyempurnakan ibadat umrah. Mereka tawaf dan saie bersama-sama jemaah lain yang turut menyertai rombongan.

  • Mukasurat 1 daripada 21

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan