Dugaan Ibadah: Anak Lena Ibu Cemas

Khamis, 26 Mac 2015 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Lazimnya, si kecil yang dibawa ke Tanah Suci untuk mengerjakan ibadat umrah sering menjadi perhatian jemaah lain. Ramai yang akan menyapa dan bermesra dengan si kecil apatah lagi jika peramah dan bijak menyesuaikan diri dengan sesiapa sahaja yang menghampiri.

Pesawat Rosak Cabar Kesabaran

Khamis, 19 Mac 2015 6:00 AM

ASSALAMUALAIKUM...Jemaah yang pernah ke Tanah Suci untuk mengerjakan ibadat umrah kadangkala sering membangkitkan pertanyaan kepada agensi pengendali umrah  mengenai pesawat bakal dinaiki dan hotel dihuni untuk tempoh hampir dua minggu.

SOAL JAWAB EKONOMI BAH.2: Hutang Isi Rumah, Perniagaan Instashop dan Ekonomi Negara

Sabtu, 7 Mac 2015 12:08 PM

MINGGU lepas, saya telah menyentuh tentang harga minyak dan kesannya ke atas ekonomi negara, pendapatan kerajaan dan juga ekonomi Malaysia. Dalam Bahagian Kedua ini, marilah kita berbicara pula tentang hutang isi rumah dan apakah hutang rakyat Malaysia boleh menyebabkan krisis ekonomi sepertimana yang pernah berlaku di Amerika Syarikat pada 2008.

Pengorbanan Petugas Wanita Masjidil Haram

Khamis, 19 Februari 2015 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Setiap kali memandang petugas lelaki dan wanita di Masjidil Haram atau Masjid Nabawi, hati saya sering berkata-kata “bertuah sungguh mereka sebab dapat bekerja di dalam masjid ini. Besar ganjaran diperoleh. Pasti seronok kerana sentiasa dapat melihat Kaabah dan berpeluang berdoa di tempat paling mustajab."

  • Mukasurat 1 daripada 12

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan