Petrol Tak Mengenyangkan, Subsidilah Barang Makanan

Rabu, 10 Disember 2014 12:41 PM

5.6%. Ini bukanlah angka pertumbuhan KDNK negara. Sebaliknya ini adalah pertumbuhan deposit individu di dalam bank. Untuk pengetahuan, ini adalah pertumbuhan yang paling rendah dicatatkan  sejak dua tahun kebelakangan ini.

BR1M: Beri Atau Tidak?

Isnin, 24 November 2014 9:05 PM

IA bergantung bagaimana anda melihatnya.

Tidak ada sesiapa pun di dunia ini yang akan menolak pemberian percuma. Lagi-lagilah jika wang percuma. Sesiapa yang berbuat demikian mungkin sudah terlalu kaya ataupun kurang siuman.


Lebih Mudah Dapat Telefon Bimbit Daripada Tandas Bersih

Isnin, 24 November 2014 7:48 PM

19 NOVEMBER adalah Hari Tandas Sedunia. Sama ada ramai di kalangan kita terlepas pandang atau tidak menyedari atau langsung tidak mengetahui mengenainya.

Soalnya ada sesiapa kisah? Hari tersebut diwujudkan oleh Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) bagi menggalakkan orang-ramai berbincang mengenai tandas atau istilah kasarnya ‘jamban’.

Jurang Pendapatan Bah.2

Khamis, 30 Oktober 2014 5:32 PM

ADA yang bertanya apakah penyelesaian terhadap masalah jurang pendapatan ini. Tidak ada solusi yang 'straightforward'. Raja Nazrin juga berkata masalah ini bukan seperti migrain yang boleh disembuhkan dengan panadol, sebaliknya ini adalah kanser yang memerlukan pelbagai peringkat rawatan.

Jurang Pendapatan: Satu Pemerhatian

Selasa, 14 Oktober 2014 8:01 PM

KITA bertemu lagi setelah agak lama berehat dan 'menghilangkan diri'. Malaysia sememangnya sebuah negara yang semakin tahun semakin kaya. KDNK negara berkembang sekitar lima hingga enam peratus sejak empat tahun lepas. Keuntungan 200 buah syarikat terbesar di Malaysia kian bertambah.


  • Mukasurat 1 daripada 10

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan