Jurang Pendapatan Bah.2

Khamis, 30 Oktober 2014 5:32 PM

ADA yang bertanya apakah penyelesaian terhadap masalah jurang pendapatan ini. Tidak ada solusi yang 'straightforward'. Raja Nazrin juga berkata masalah ini bukan seperti migrain yang boleh disembuhkan dengan panadol, sebaliknya ini adalah kanser yang memerlukan pelbagai peringkat rawatan.

Jurang Pendapatan: Satu Pemerhatian

Selasa, 14 Oktober 2014 8:01 PM

KITA bertemu lagi setelah agak lama berehat dan 'menghilangkan diri'. Malaysia sememangnya sebuah negara yang semakin tahun semakin kaya. KDNK negara berkembang sekitar lima hingga enam peratus sejak empat tahun lepas. Keuntungan 200 buah syarikat terbesar di Malaysia kian bertambah.


Kelebihan Bahasa...

Isnin, 13 Oktober 2014 1:10 PM

AYAH telah menghantar saya dan juga dua abang saya ke sekolah Inggeris, St Xavier Institution di Pulau Pinang kerana dia merasakan kami semua perlu diberikan pendidikan yang terbaik di sebuah sekolah beraliran inggeris.

Rasuah: Akar Umbinya Di Sekolah

Isnin, 6 Oktober 2014 4:53 PM

KIRA-KIRA seramai 30 orang pegawai Kastam dilaporkan ditangkap kerana disyaki terlibat dalam perbuatan rasuah.

Ada yang sudah dihukum, ada yang menunggu untuk dihadapkan ke mahkamah dan ada kes yang masih disiasat.

Apakah Langkah Terbaik Untuk Menyelamatkan MAS?

Selasa, 26 Ogos 2014 3:06 PM

TIDAK banyak syarikat penerbangan nasional di dunia ketika ini. Di Amerika sudah tidak ada. Di Eropah pula semakin berkurangan dan lambat laun situasi ini akan berlaku juga di Asia. Mungkin syarikat penerbangan seperti ini hanya mampu dibiayai oleh beberapa negara Arab yang kaya raya.

Kekal Atau Gugur, Selangor Tetap Kucar-Kacir

Jumaat, 15 Ogos 2014 12:07 PM

SEBAGAI anak jati Selangor, apa yang berlaku ketika ini cukup menakutkan. Kemelut jawatan menteri besar Selangor wajib dilihat dalam konteks yang lebih besar dan bukan sekadar berlegar pada persoalan sama ada Tan Sri Khalid Ibrahim akan kekal atau disingkirkan.

  • Mukasurat 1 daripada 9

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan