Meninjau Kren Tumbang Sebelum Wukuf di Arafah

Khamis, 19 November 2015 6:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Setelah selesai menyempurnakan tawaf qudum dan saie haji bagi jemaah yang mengambil haji ifrad manakala tawaf umrah dan saie umrah serta tahalul di kalangan jemaah haji tamatuk, semua jemaah berulang alik ke Masjidil Haram untuk mengerjakan ibadat solat fardu dan sunat.

Hidup Dalam Kesamaran

Khamis, 29 Oktober 2015 6:33 PM

TIDAK ada hal yang lebih mematahkan semangat saya selain daripada pulang bercuti dari negara yang langitnya cerah ke tanah air sendiri yang begitu sukar untuk melihat apa-apa dari jendela pesawat.

Berat Hati Meninggalkan Tanah Suci

Khamis, 8 Oktober 2015 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Nenek dan ibu saudaraku sudah ke Madinah pada tanggal 31 Mac 2000. Saya pulang semula ke Dar Al-Haramain atau lebih dikenali sebagai Maktab 79 ketika itu dan bertemu semula dengan rakan jemaah di dalam bilikku ialah kak Ijad, makcik Hasnah, nenek Selamah, kak Zainun, makcik Jemah dan nenek Singum.

Urus Nenek Di Hospital Besar Ajyad

Khamis, 1 Oktober 2015 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Selesai menyempurnakan ibadat haji, jemaah berehat seketika. Semua tampak lesu namun solat berjemaah tetap diteruskan terutama ketika solat Subuh, Maghrib dan Isyak. Saya pula tidak berlengah untuk bertemu nenek. Sekembali dari Arafah pada 19 Mac 2000 bersamaan 13 Zulhijah, saya berjumpa nenek pada keesokan harinya.

  • Mukasurat 1 daripada 17

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan