Anak Digunakan Untuk Sindir GST

Isnin, 27 April 2015 6:30 PM

PERLINDUNGAN kanak-kanak biasanya dikaitkan dengan penjagaan daripada penderaan dan keganasan atau budak itu dibiarkan di dalam keadaan yang tidak dijaga atau mengancamkan nyawanya.

Dugaan OKU di Madinah

Khamis, 23 April 2015 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Ketika artikel ini ditulis saya baru kembali dari menunaikan umrah bersama 56 lagi jemaah. Pemergian kali ini sesungguhnya amat menyentuh hati kerana hampir saban hari saya mengalirkan air mata menadah tangan memohon Allah SWT melancarkan perjalanan, kesihatan dan ibadat rombongan kami.

Bertamu Ke Kediaman Prof Kamil Di Uhud

Khamis, 16 April 2015 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Pasti ramai pembaca  mengenali penulis  tersohor yang banyak menghasilkan buku berkaitan travelog Tanah Suci Madinah dan Makkah, iaitu Prof Muhd Kamil Ibrahim yang pernah bertugas sebagai profesor Perakaunan di Universiti Teknologi Mara (UiTM).

Mengapa Kita Perlukan GST?

Selasa, 14 April 2015 4:17 PM

KOS mentadbir dan mengurus negara semakin meningkat. Ia begitu kerana populasi penduduk yang kian bertambah. Ini menyebabkan kos seperti perubatan, pendidikan, duit pencen dan subsidi juga bertambah.

Menagih Simpati di Kota Suci

Khamis, 9 April 2015 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM.  Jemaah yang baru kali pertama menjejakkan kaki ke Tanah Suci Makkah dan Madinah kadangkala dinasihatkan agar tidak terlalu terpengaruh dengan pengemis jalanan yang sering menghulur simpati dan belas kasihan.

GST Sudah Tiba, Ujian Bagi Pengguna Berhemah

Rabu, 1 April 2015 10:08 PM

BERTAHUN-TAHUN ia diperbincangkan, diperdebatkan, dihentam, dirayu, dialu-alukan, dibantah, dicanang-canangkan dan dinyanyi-nyanyikan di corong radio dan televisyen. Akhirnya, cukai jualan dan perkhidmatan,yang lebih dikenali sebagai GST, kini menjadi sebahagian dari kehidupan seharian kita.

Kenapa Isu Air S'gor Perlu Dilihat Dari Perspektif Yang Paling Logik

Isnin, 30 Mac 2015 5:22 PM

SULTAN Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah pada Isnin (30 Mac) mahu perjanjian penstrukturan semula industri perkhidmatan air di negeri itu dimuktamadkan segera mengikut perjanjian utama yang ditandatangani oleh kerajaan negeri dan kerajaan Persekutuan pada 12 September 2014.

Dugaan Ibadah: Anak Lena Ibu Cemas

Khamis, 26 Mac 2015 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Lazimnya, si kecil yang dibawa ke Tanah Suci untuk mengerjakan ibadat umrah sering menjadi perhatian jemaah lain. Ramai yang akan menyapa dan bermesra dengan si kecil apatah lagi jika peramah dan bijak menyesuaikan diri dengan sesiapa sahaja yang menghampiri.

  • Mukasurat 1 daripada 13

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan