mStar Kini Berwajah Baru - Kolumnis | mStar

mStar Kini Berwajah Baru

Diterbitkan: Ahad, 9 Mac 2014 9:11 PM

(Ubah saiz teks)

PARA pembaca yang budiman,

Jika anda melayari mStar sekarang, anda akan perasan yang kami telah pun muncul dengan wajah baru.

Ia lebih kemas, lebih cantik, lebih menarik dan lebih mudah dilayari.

Ia juga muncul dengan paparan foto yang lebih banyak.

Perubahan paling ketara ialah kemunculan satu ruangan baru yang dinamakan 'Paparan Utama' di bahagian paling atas apabila anda melayari mStar Online.

Paparan Utama memaparkan berita-berita penting yang berlaku pada setiap hari dalam bentuk gelongsoran. Berita di ruangan itu menggelongsor secara automatis setiap tujuh saat.

Ia juga muncul dengan paparan foto subjek yang diperkatakan di dalam berita itu dalam bentuk yang lebih besar dan menarik.

mStar dengan wajah baru ini juga mempunyai lebih banyak ruangan baru terutamanya Hiburan.

Ruangan Hiburan yang merupakan seksyen paling popular dan paling banyak dilayari oleh para peminat mStar kini muncul dengan 'Landing Page'nya yang tersendiri.

Dari itu, pembaca akan dihidangkan dengan lima sub-seksyen Hiburan yang dibahagikan kepada 'Berita Hiburan' yang mengandungi laporan berita semasa mengenai artis dan industri hiburan tanah air, kemudian pembaca juga boleh melayari ruangan 'Stail', 'Bintang Global', K-Pop' dan 'Wayang'. Kesemuanya mempunyai cerita dan laporannya yang tersendiri.

Begitu juga dengan ruangan 'Berita'. Ruangan ini muncul dengan empat sub-seksyen khusus iaitu 'Berita Semasa', 'Berita Mahkamah', 'Berita Jenayah' dan 'Berita Dunia'.

Rekabentuknya lebih teratur dan menarik serta mudah untuk pembaca melayarinya mengikut sub-seksyen yang diperkenalkan itu.

Kami juga turut memperkenalkan satu lagi ruangan baru yang dinamakan 'Niaga' khusus untuk melaporkan perkembangan terkini tentang dunia niaga dan keusahawanan.

Sukan juga telah kami perkemaskan dan kini dipersembahan dalam tiga kategori yang paling diminati dan diikuti oleh rakyat Malaysia iaitu 'Bolasepak', 'Raket', 'F1 & Motor' dan satu seksyen yang dirangkumkan semua berita sukan di situ yang kami namakan 'Sukan Ekstra'.

Lain-lain ruangan ialah 'Rencana', 'Kampus', 'Permotoran', 'Fesyen & Gaya', 'Karier', 'Jamu Selera', 'Suara', 'Inspirasi' dan 'Tips Bahasa'.

Kesemuanya kami jangkakan akan memenuhi citarasa semasa para pembaca yang inginkan kepelbagaian.

Pembaharuan kami tidak akan terhenti setakat ini sahaja. Akan datang, bakal muncul beberapa lagi ruangan serta paparan baru.

Oleh yang demikian, terus setia bersama kami mulai saat ini...

ROZAID A. RAHMAN, Pengarang Eksekutif  mStar Online

Tags / Kata Kunci: mStar
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan