Lagi Kes Artis Korea Bunuh Diri - K Pop | mStar

Lagi Kes Artis Korea Bunuh Diri

Diterbitkan: Ahad, 9 Julai 2017 4:45 AM

Cho Geum San ditemui tidak sedarkan diri di dalam keretanya pada 5 Julai lalu.

(Ubah saiz teks)

INDUSTRI hiburan di Korea Selatan yang sering dilihat penuh dengan gemerlapan namun beberapa kejadian tragis juga berada disebaliknya.

Terbaharu, Cho Geum San yang merupakan salah seorang artis senior di negara itu ditemukan tidak bernyawa oleh seorang gelandangan pada 5 Julai lalu dalam sebuah kereta di Pulau Daebu.

Seperti dilaporkan Soompi, gelandangan itu pada awalnya berasa aneh apabila melihat sesuatu yang tidak kena pada kereta dipercayai milik Geum San.

Saat melihat ke dalam kereta yang di parkir itu, Geum San sudah tidak bernyawa sebelum dia melaporkan kepada pihak polis.

Cho Geum San di zaman kegemilangannya.

Bagaimanapun tidak ditemui sebarang nota bunuh diri ditempat kejadian malah terdapat kesan kebakaran pada kenderaannya.

Spekulasi mula timbul berhubung penemuan mayat Geum San dan ada mengatakan dia membunuh diri kerana tidak tahan dengan tekanan ekonomi yang semakin buruk tambahan pula namanya dalam industri semakin dilupakan.

Untuk rekod, kes membunuh diri di Korea Selatan bukan sesuatu yang asing dan sering berlaku kes seumpama itu.

Kebanyakkan kes seperti itu dilaporkan berpunca daripada tekanan melampau akibat persaingan hidup dan ekonomi tidak menentu.

Mereka percaya setelah meninggal dunia roh mereka akan dibawa ke tempat lebih baik atau dilahirkan semula dengan kehidupan berbeza.

Tags / Kata Kunci: Cho Geum San
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan