Sunye (Wonder Girls) Mahu Jadi Sukarelawan - K Pop | mStar

Sunye (Wonder Girls) Mahu Jadi Sukarelawan

Diterbitkan: Isnin, 24 Mac 2014 11:35 AM

Sunye akan tinggal di Haiti untuk bekerja sebagai sukarelawan.

(Ubah saiz teks)

PENYANYI utama kumpulan Wonder Girls iaitu Sunye berhasrat untuk menjadi seorang sukarelawan di Haiti selama lima tahun bermula bulan Julai depan. 

Menurut laporan Allkpop, Sunye dalam satu entri di laman sosial Cafe memberitahu pengalamannya bersama kumpulan itu dan berpeluang mengelilingi dunia membuka matanya untuk terlibat dalam kerja-kerja amal. 

"Saya sangat bersyukur dengan kehidupan saya dan kejayaan bersama kumpulan Wonder Girls dan selepas tujuh tahun terlibat dalam bidang hiburan sudah tiba masanya saya melakukan sesuatu yang lain dalam hidup saya," katanya menerusi entri tersebut.

Sunye yang berkahwin dengan James Park yang juga seorang sukarelawan memberitahu suaminya itu juga adalah inspirasi terbesar dalam membuat keputusan itu. 

Dalam pada itu, syarikat pengurusan Sunye, JYP Entertainment menegaskan keputusan wanita berkenaan bukan bererti dia akan meninggalkan kumpulan Wonder Girls. 

"Apa yang diberitahu Sunye itu adalah benar dan dia akan menghabiskan lima tahun di Haiti bersama suaminya sebagai sukarelawan namun pemergian Sunye itu bukan bererti di bukan lagi anggota Wonder Girls.
Tags / Kata Kunci: Sunye , Wondr Girls , K-Pop.
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan