‘SpongeBob’ Tewaskan 'American Sniper' - Bintang Global | mStar

‘SpongeBob’ Tewaskan 'American Sniper'

Diterbitkan: Selasa, 10 Februari 2015 1:46 PM

SpongeBob

(Ubah saiz teks)

LOS ANGELES: “The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water“ menumpaskan filem kontroversi "The American Sniper" dalam kutipan box office di Amerika Utara minggu lalu.

Filem animasi 3-D itu, yang baru ditayangkan minggu lalu berjaya meraih kutipan tiket AS$55.4 juta, demikian menurut data yang dikumpulkan oleh Exhibitor Relations.

“American Sniper” yang kini menduduki tangga kedua, mengutip AS$23.3 juta terpaksa memberi laluan kepada watak kartun kegemaran kanak-kanak dari seluruh dunia itu.Sejak ditayangkan, "American Sniper" telah mengutip AS$281.4 juta di panggung Amerika Utara sahaja.

Filem baru “Jupiter Ascending” menduduki tempat ketiga tetapi hanya berjaya mengutip jualan tiket sebanyak AS$18.4 juta sahaja pada minggu pertamanya di pawagam.

“Seventh Son,” sebuah lagi filem 3-D yang dibintangi Jeff Bridges dan Julianne Moore, juga pertama kali memasuki pawagam hujung minggu lalu di tempat keempat dengan kutipan jualan tiket sebanyak AS$7.2 juta.

Filem sains fiksyen, “Project Almanac,” di tempat kelima dengan kutipan AS$5.23 juta sahaja. “Paddington,” di tempat keenam dengan kutipan AS$5.22 juta.

Drama komedi, “The Wedding Ringer” membawa pulang sekitar AS$4.72 juta menduduki tangga ketujuh box office, diikuti oleh filem “The Imitation Game,” yang dibintangi bintang British, Benedict Cumberbatch mengutip sekitar AS$4.69 juta untuk berada di tempat kelapan.

“Black or White,” filem berkisarkan isu perkauman di Amerika dan dibintangi oleh Kevin Costner mengutip AS$4.5 juta untuk berada di tangga kesembilan.

Filem yang dibintangi Jennifer Lopez, “The Boy Next Door” hanya mengutip AS$4.1 juta untuk berada di tangga kesepuluh box office.

 

Tags / Kata Kunci: SpongeBob
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan