Sharifah Sakinah 'Ganggu' Wartawan Jadi Tular

Diterbitkan: Isnin, 9 Oktober 2017 6:10 AM

Aksi Sakinah semasa wartawan membuat 'stand upper' menjadi tular dan kebanyakannya mengganggap ia sesuatu yang lucu.

(Ubah saiz teks)

SIKAP humor pelakon Sharifah Sakinah mengusik Nur Asyikin Mayudin ketika wartawan mStar Online itu membuat rakaman menjadi tular di laman sosial.

Perkongsian asal video berdurasi kira-kira satu minit di Instagram @mstaronlineofficial itu dirakam ketika Nur Asyikin membuat liputan pada majlis pertunangan pelakon Elfira Loy dan Sufian Suhaimi pada Jumaat lalu.

Aksi spontan pelakon Girlfriend Aku Dari Neraka itu berdiri di belakang wartawan sambil menonton rakaman dibuat mencuit hati netizen.

Sakinah yang turut berkongsi video sama di Instagramnya meminta maaf kerana menganggu kerja wartawan berkenaan.

"Dah lah tak pakai baju kurung. Suka buat hal. Sorry kacau @mstaronlineofficial buat kerja. Terima kasih Dafi kerana selamatkan keadaan," tulisnya.

Setakat ini video tersebut mendapat lebih 400,000 tontonan di Instagram @mstaronlineofficial dan @sharifahsakinah manakala lebih 10,000 kali ulang siar di laman sosial Twitter.

Sementara itu, Nur Asyikin berkata, dia tidak sedar aksi dilakukan pelakon itu ketika sedang membuat ‘stand upper’ semasa majlis berkenaan.

Bagaimanapun kata Nur Asyikin, sedutan video itu tidak disiarkan dalam liputan penuh berita pada majlis itu kerana beberapa kesilapan.

"Saya sedang fokus dan tidak perasan kehadiran Sakinah. Ia disedari selepas penyunting video mStar Online iaitu Tuan Hafis yang membuat suntingan semula sekadar mahu dikongsi dengan pengikut Instagram.

“Tetapi apabila menonton video itu saya tergelak sendiri dengan aksi Sakinah yang sememangnya melucukan.

“Sebab itu kami ambil keputusan untuk berkongsi video itu dengan pembaca mStar Online yang akan terhibur dengan aksi bersahajanya itu,” ujarnya.

Tags / Kata Kunci: Sharifah Sakinah , Mstar Online

iklan

Video

Jumaat, 20 Oktober 2017 2:30 PM

Umur Dah Lanjut Pun Nak Menyanyi Lagi?

Jumaat, 20 Oktober 2017 9:00 AM

#akuStar: Irfan Haris - Pesan

Jumaat, 20 Oktober 2017 8:30 AM

Donut Untuk Sang Hero

Khamis, 19 Oktober 2017 1:00 PM

Lebih Baik Jual Album Sendiri - Firman

Khamis, 19 Oktober 2017 9:00 AM

Tudiaaa... Fesyen Mengancam Selebriti ASK2017

Khamis, 19 Oktober 2017 8:30 AM

Keringat Wanita Waja

Rabu, 18 Oktober 2017 10:52 AM

"Saya Bukan Ustaz" - Opick

Selasa, 17 Oktober 2017 2:49 PM

Video Majlis Resepsi 'Tycoon' Air Asia Tular

Selasa, 17 Oktober 2017 2:24 PM

Sabar Kakak, Benda Boleh Bincang...

Kolumnis

iklan

Iklan