Kiera Berdepan Tindakan Jika Terus Sebar Fitnah – TV3 - Berita Hiburan | mStar

Kiera Berdepan Tindakan Jika Terus Sebar Fitnah – TV3

Diterbitkan: Ahad, 24 September 2017 8:09 PM

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: Pihak TV3 tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang kepada seorang peserta Clever Girl Malaysia, Noor Syakirah Mohd Azam atau Kiera yang didakwa menyebarkan kenyataan palsu dan berunsur fitnah.

TV3 dalam satu kenyataan dikeluarkan pada Ahad berkata, segala dakwaan melalui kenyataan asal bekas peserta rancangan tersebut  adalah tidak benar sama sekali.

“Pihak TV3 sentiasa mengambil berat tentang integriti rancangan kami dan tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana pihak yang menyebarkan berita palsu dan berunsur fitnah,” kata kenyataan itu.

Kiera Tarik Diri Sertai ‘Clever Girl Malaysia’

Kiera, 27,  membuat keputusan menarik diri pada Khamis lalu iaitu sehari sebelum siaran langsung rancangan berkenaan disiarkan.

Graduan Sains Kejuruteraan dari Universiti Oxford ini dalam kenyataan awalnya di laman sosial mendakwa, penarikan dirinya disebabkan dia mendapati terdapat unsur-unsur berat sebelah dan soalan bocor dalam pertandingan itu.

Namun kenyataan itu ditarik balik tidak lama kemudian atas alasan dia mempunyai perjanjian dengan TV3 agar tidak memberi sebarang komen terhadap keputusan dibuat.

Netizen pula berpendapat, peserta dari Pulau Pinang ini sebenarnya sering gagal menjawab beberapa soalan diberikan.

Program Clever Girl Malaysia bersiaran secara langsung pada hari Jumaat, pukul 9 malam hingga 10 malam di TV3.

Tags / Kata Kunci: Kiera Clever Girl
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan