Artis Keluar Jenama Pakaian Sendiri Jejas Bisnes Pereka Fesyen - Ezuwan Ismail - Berita Hiburan | mStar

Artis Keluar Jenama Pakaian Sendiri Jejas Bisnes Pereka Fesyen - Ezuwan Ismail

Diterbitkan: Isnin, 30 Mei 2016 4:30 AM

Nasha Aziz membuat penampilan sebagai 'Muse' untuk koleksi Paloma by Ezuwan Ismail.

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: Pereka fesyen Ezuwan Ismail mengakui trend artis-artis muncul dengan rekaan baju jenama mereka sendiri sedikit sebanyak memberi persaingan sengit kepada bisnes yang sebelum ini dipelopori pereka fesyen tanah air.

Ezuwan berkata, ia sedikit sebanyak memberi kesan dan menjejaskan perniagaan mereka yang sebelum ini banyak menggunakan khidmat selebriti tanah air.

"Secara jujurnya ia memang memberi persaingan sengit kepada pereka fesyen kerana semua artis ada produk pakaian atau tudung jenama mereka sendiri.

"Ia mengecilkan skop bisnes kami yang mana ingin mencari duta untuk produk kami sangat susah sekarang, tidak seperti dulu mereka membantu promosi untuk rekaan kami," ujarnya kepada mStar Online.

Ezuwan berkata demikian ketika ditemui pada majlis pelancaran Paloma by Ezuwan Ismail di Hotel Sheraton Imperial, di sini, baru-baru ini.

Ezuwan (kanan) lancar 40 koleksi Paloma by Ezuwan Ismail.

Bagaimanapun, Ezuwan berkata, dia terpaksa memikirkan sesuatu yang berlainan yang membezakan rekaannya dengan produk keluaran artis.

"Kalau diukur dengan populariti sudah tentu peminat mereka mahu membeli pakaian yang dijual oleh artis-artis kesayangan mereka. Namun saya yakin bagi pereka fesyen pula mereka mempunyai kekuatan dengan tampil rekaan yang berbeza dan unik.

"Apa yang saya lihat rekaan yang dijual oleh artis selalunya rekaan yang diambil daripada mana-mana pereka lain dan hanya sekadar mengikut trend semasa," ujarnya yang mendapat khidmat pelakon dan model Nasha Aziz sebagai penampilan istimewa majlis berkenaan.

Dalam pada itu, Ezuwan berkata, dia sudah tiga tahun tidak bekerjasama dengan artis dalam membuat persiapan untuk majlis-majlis anugerah.

Antara koleksi Palamo by Ezuwan Ismail.

Katanya, ia disebabkan artis baharu kini yang semakin cerewet dalam mendapatkan khidmatnya untuk menempah baju yang bersesuaian.

"Sekarang memang sudah jarang taja baju artis untuk majlis anugerah, kalau ada pun dengan artis-artis lama yang selalu bekerjasama sahaja.

"Artis baru sekarang banyak hal dan susah beri komitmen, ada juga yang menghubungi saya untuk buat baju tapi tiada masa untuk ukur dan sebagainya," ujarnya.

Sementara itu, sempena Aidilfitri, Ezuwan melancarkan pakaian siap pakai Paloma by Ezuwan Ismail dengan menampilkan 40 rekaan eksklusif dengan harga berpatutan.

Baju-baju tersebut berharga RM299 hingga RM699 sehelai boleh didapati di www.palomasari.com bermula 27 Mei 2016.

Tags / Kata Kunci: Ezuwan Ismail

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan