Gempak Superstar Tonjol Bakat 10 Pelakon Jadi Penyanyi - Berita Hiburan | mStar

Gempak Superstar Tonjol Bakat 10 Pelakon Jadi Penyanyi

Diterbitkan: Rabu, 30 Mac 2016 5:30 AM

Para pelakon lelaki dan wanita yang akan menunjukkan bakat mereka sebagai penyanyi dalam Gempak Superstar. FOTO: Shaari Che Mat

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Seramai 10 orang pelakon ternama akan menunjukkan bakat terpendam sebagai penyanyi menerusi program terbaharu terbitan Astro iaitu Gempak Superstar.

Pengurus saluran Astro Ria, Raqim Ahmad berkata, pertandingan selama enam minggu itu mampu mencungkil bakat terpendam dalam diri para peserta untuk menembusi bidang nyanyian pada masa hadapan.

"Kesemua peserta terpilih mempunyai bakat luar biasa sebagai penyanyi dan ini adalah platform untuk mereka mengembangkan bakat masing-masing.

"Pertandingan itu nanti akan memperlihatkan mereka diberi cabaran tertentu dan menguji kehebatan mereka menyanyikan pelbagai jenis lagu," katanya kepada mStarOnline.

Raqim berkata demikian ketika ditemui pada sidang media program berkenaan di sini, Selasa.

Lima peserta pelakon wanita yang terlibat adalah Tasha Shilla, Raja Ilya, Izreen Azminda, Sherry Ibrahim dan Siti Elizad.

Izreen Azminda akan menunjukkan bakatnya sebagai penyanyi.

Manakala peserta lelaki adalah Nazim Othman, Sofi Jikan, Ryzal Jaafar, Dazrin Kamarudin dan Arja Lee.

Gempak Superstar akan bersiaran bermula 10 April depan pada setiap Ahad, pukul 9 malam di Astro Ria dan Ria HD.

Dalam pada itu, Raqim berkata, meskipun ada beberapa pelakon yang terlibat pernah menghasilkan single sebelum ini namun karier nyanyian mereka tidak menyerlah dan mereka dibenarkan bertanding.

Malah katanya, sebelum 10 peserta dipilih mereka harus menghadiri uji bakat terlebih dahulu dan pihaknya tidak menyangka ramai pelakon mempunyai bakat besar dalam nyanyian.

"Jika diikutkan ramai pelakon yang mahu masuk program ini tetapi kita pilih yang benar-benar berpotensi.

"Mereka juga tidak diberi laluan mudah dan perlu menghadiri uji bakat sebelum diterima," ujarnya.

Tambahnya lagi, bagi membantu para peserta pihaknya turut membawa empat nama besar iaitu Datuk Ramli MS selaku pengarah muzik dan vokal, Datin Marlia Musa dan Pat Ibrahim (penasihat drama) dan Hanafi Rosdi (penasihat koreografi).

Manakala peminat diberi kuasa sebanyak 50 peratus untuk mengundi artis kesayangan mereka manakala selebihnya markah adalah penghakiman  juri profesional.

Juara bakal membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah RM100,000 manakala naib juara RM25,000 dan tempat ketiga dan keempat masing-masing membawa pulang RM15,000 dan RM10,000.

Gempak Superstar bakal dihoskan oleh Scha Al Yahya dan Sharnaaz Ahmad.
Tags / Kata Kunci: Gempak Superstar
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan