Aaron Aziz Kesal Baju Melayu Tiruan Guna Namanya - Berita Hiburan | mStar

Aaron Aziz Kesal Baju Melayu Tiruan Guna Namanya

Diterbitkan: Ahad, 13 Julai 2014 12:35 AM

Aaron membuat kemunculan khas di Gedung Tekstil Jakel Kuala Lumpur pada Sabtu. - foto AZLINA ABDULLAH/THE STAR

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Pelakon Aaron Aziz kesal dengan tindakan segelintir peniaga yang mengambil jalan mudah dengan meniru jenama Baju Melayu Aaron Aziz yang dikeluarkan oleh Jakel.

Aaron berkata, tindakan itu boleh menjejaskan jenama Baju Melayu itu yang asli berikutan kualiti yang digunakan oleh baju tiruan tidak memuaskan.

“Saya kesal apabila mendapat tahu ada Baju Melayu jenama Aaron dikeluarkan oleh pihak lain yang cuba mengambil kesempatan pada musim perayaan ini.  

“Saya ada lihat mereka menggunakan nama 'Aaron Jakel' atau 'Zizan Jakel' dan menjualnya dengan harga yang sangat murah dan tidak berkualti,” katanya ketika ditemui pada Majlis Jom Beraya bersama Aaron Aziz dan Zizan Razak, di Wisma Jakel, di sini, Sabtu.

Sementara itu, Aaron yang dilantik menjadi duta bagi tahun kedua jenama pakaian itu berharap agar peminat-peminatnya tidak terpedaya dengan jenama tiruan tersebut.

Katanya, perkara tidak bertanggungjawab itu seharusnya tidak mendapat sokongan daripada pembeli terutamanya peminat-peminatnya.

“Mereka mengambil kesempatan terhadap usaha orang lain, saya dan tenaga kerja yang lain bersusah payah untuk menjenamakan produk ini, sebaliknya mereka dengan mudah mengaut keuntungan,” katanya.
Tags / Kata Kunci: Aaron Aziz , Jakel
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan