Akaun Facebook Sharifah Aini Ditutup

Diterbitkan: Isnin, 7 Julai 2014 12:18 PM

Sharifah Aini meninggal dunia pada awal pagi Sabtu lalu.

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: Akaun laman sosial Facebook yang dikendalikan oleh biduanita negara Datuk Sharifah Aini telah ditutup oleh anaknya iaitu Aliff Omar Ali.

Penutupan akaun itu dilakukan selepas pengebumian Allahyarham pada Sabtu lalu.

mStar Online difahamkan, Aliff bertindak sedemikian kerana tidak mahu segala memori yang dititipkan menerusi akaun berkenaan dikenang semula.

Terdahhulu Allahyarham pernah menjadikan akaun Facebook miliknya itu untuk meluahkan rasa hati kepada para peminatnya.

Menerusi laman sosial itu juga Sharifah Aini turut menggambarkan pengakhiran usianya apabila beliau meminta para peminat menghadiahkannya Al-Fatihah sekiranya beliau meninggal dunia.
mStar Default Image
Aliff (tengah) bersama bapanya Ali Bakar (kanan) di Tanah Perkuburan Islam Bukit Kiara, Kuala Lumpur pada Sabtu lalu.

Sharifah Aini meninggal dunia di Pusat Pakar Damansara di sini pada Sabtu lalu pada usia 61 tahun akibat komplikasi pelbagai penyakit termasuklah fibrosis paru-paru.

Jenazah Allahyarham selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Bukit Kiara Kuala Lumpur sebelum solat Zohor pada hari sama.

Kematian Allahyarham merupakan satu kehilangan besar terhadap dunia hiburan tanah air sehingga ia menarik perhatian Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang turut mengucapkan takziah.

Dalam pada itu mStar Online turut difahamkan tiada majlis tahlil terhadap Allahyarham kerana majlis seupama itu hanya dianggap sebagai satu amalan.

Tags / Kata Kunci: Sharifah Aini , Aliff Omar.

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan