Deanna Yusof Enggan Ambil Risiko Terbit Filem - Berita Hiburan | mStar

Deanna Yusof Enggan Ambil Risiko Terbit Filem

Diterbitkan: Sabtu, 19 April 2014 1:13 AM

rye

Deanna Yusof lebih selesa berlakon berbanding menjadi penerbit filem.

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: Pelakon Deanna Yusof tidak berani menanggung sebarang risiko untuk menubuhkan syarikat atau terlibat menerbitkan filem.

Deanna, 46, berkata, keadaan industri perfileman yang masih terumbang-ambing membuatkannya bimbang mengalami kerugian besar jika bergelar produser tetapi dia benar-benar kagum dengan semangat penerbit lain yang masih berani melaburkan wang demi menaikkan industri filem negara.

"Bukan mudah untuk menjadi penerbit dalam keadaan industri perfileman kita tidak kukuh tambah pula kita sukar membaca keinginan masyarakat untuk mengetahui minat mereka bagi mendorong kita menghasilkan filem yang boleh mencetuskan fenomena.

"Sebab itu saya tidak berani nak ambil risiko untuk bergelar penerbit walaupun ramai yang menyarankan saya berbuat demikian. Tetapi saya tetap kagum dengan rakan-rakan yang masih berjuang menerbitkan filem," katanya.

Sementara itu Deanna turut memberitahu dia kurang mengambil tawaran lakonan sejak dua tahun lalu tetapi itu tidak bermakna dia berehat seketika daripada dunia seni seperti.

Deanna bakal muncul dalam filem CEO yang bakal ditayangkan 12 Jun depan.

Malah dia terkejut apabila dikatakan telah menetap di luar negara gara-gara jarang dilihat di media mahupun televisyen.

"Saya terkejut apabila ada orang yang bertanya 'eh you dah balik Malaysia?' dan saya ternganga, bila masa pula saya menetap di luar negara?

"Tetapi itulah, tandanya orang masih mengingati saya lagi. Tetapi jujurnya, saya kini lebih memilih skrip sebelum menerima sesebuah tawaran itu," ujarnya.

Terbaharu, Deanna bakal muncul menerusi filem CEO terbitan ARAfilm bersama-sama dengan pelakon Remy Ishak, Beto Kusyairy dan Christina Suzanne. Ia bakal ditayangkan pada 12 Jun depan.

"Alhamdulillah, walaupun tidak banyak babak yang saya ada, tetapi watak sebagai seorang peguam yang jahat cukup membuatkan saya berpuas hati.

"Ramai yang anggap CEO adalah filem kemunculan semula saya, tetapi tidak sebenarnya," ujar Deanna.

Dalam pada itu, Deanna kini terlibat dengan perniagaan sebagai Ketua Pengarah Eksekutif, Artisanal Asia Sdn. Bhd., iaitu syarikat pengedar eksklusif bagi jenama coklat dari Switzerland iaitu Grand Jean Freres.

Tags / Kata Kunci: Deanna Yusof , filem CEO
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan