Kumpulan XPDC Bakal Gegarkan Litar Antarabangsa Sepang - Berita Hiburan | mStar

Kumpulan XPDC Bakal Gegarkan Litar Antarabangsa Sepang

Diterbitkan: Isnin, 31 Mac 2014 11:30 PM

Ahli kumpulan XPDC yang bakal menjayakan konsert pada 26 April depan.

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: Kumpulan rock XPDC bakal mengegarkan pentas dalam Konsert Return Of Rock XPDC Live In Concert 2014  pada 26 April ini di Litar Antarabangsa Sepang.

Dalam satu kenyataan, kumpulan yang dikenali sebagai 'Raja Funfair' itu akan mengembalikan ingatan peminat-peminat rock di zaman kegemilangan mereka dengan cara tersendiri selama hampir lima jam.

"Konsert yang bakal berlangsung bermula jam 8 hingga 12 malam ini dibawa oleh ‘Return of Rock' dan dijayakan bersama ‘SNF Racing’ iaitu salah satu acara permotoran tempatan yang mula mengisi minat masyarakat Malaysia hari ini.

"Ia juga bakal mengubat rindu jutaan peminat muzik rock tanahair selepas hampir 15 tahun konsert sebelum ini iaitu Konsert Raksaksa XPDC Brutal yang dihadiri lebih 13,000 penonton," ujar kenyataan tersebut.

Dalam pada itu, sempena 25 tahun berada dalam industri seni tanah air, sebuah album kompilasi yang mengandungi 24 buah lagu terbaik akan diterbitkan termasuk sebuh lagu baharu berjudul Khilaf.

Konsert ini akan diterajui oleh kumpulan XPDC iaitu Mael (vocal), Izo (gitar) dan Amy (drum) dan Eddie sebagai pemain bes undangan. Tiket boleh dibeli secara online di www.myticket.my atau di semua cawangan Rock Corner.

Untuk maklumat lanjut bolehlah melayari http://www.facebook.com/RORevent  atau  hubungi talian 017-3889555.

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan