Faizal Hussein Dianggap Sombong Tidak Bergaul Di Set Penggambaran - Berita Hiburan | mStar

Faizal Hussein Dianggap Sombong Tidak Bergaul Di Set Penggambaran

Diterbitkan: Ahad, 23 Mac 2014 4:07 PM

adrwe

Faizal Hussein lebih selesa menyendiri ketika di set penggambaran.

(Ubah saiz teks)

PETALING JAYA: Pelakon Faizal Hussein mengakui dia sering dianggap sombong oleh segelintir pelakon dan kru produksi kerana tidak bergaul di sesebuah set penggambaran.

Faizal, 47, bagaimanapun berkata, tidak kisah dengan tanggapan tersebut memandangkan dia sendiri mahu bersendirian bagi mempersiapkan diri menghafal skrip selain menjiwai wataknya.

"Saya memang tidak berkumpul di bilik persalinan beramai-ramai seperti artis-artis lain selalu buat, sampaikan ada orang kata saya sombong sebab asyik duduk dalam kereta sahaja. 

"Tetapi itu adalah cara saya untuk berfikir dan menghayati watak. Saya tidak mahu emosi terganggu terutamanya apabila melibatkan babak-babak yang berat," katanya.

Tambah Faizal, mengasingkan diri daripada orang lain juga merupakan sebahagian tips untuk dirinya menghayati watak sebaik mungkin dan pada masa sama bersyukur kerana sikap 'sombong' itu tidak diberitakan sehingga menjadi kontroversi.

Malah dia juga mahu penggambaran yang dilakonkan hanya dilakukan sekali rakaman sahaja, tidak perlu banyak kali seperti yang sering dilakukan segelintir pelakon.

"Saya tidak suka menyusahkan orang dan sebab itu kalau boleh saya berlakon hanya satu take sahaja. Jadi, tak perlulah saya nak menyusahkan orang lain untuk berlakon banyak kali," ujarnya.

Sementara itu, Faizal turut memberitahu mengenai sikapnya yang sentiasa tenang apabila berdepan dengan masalah produksi terutamanya bagi pelakon yang gemar datang lewat ke lokasi.

Malah dia tidak pernah terasa hati dengan sikap pelakon yang membuat masalah kerana menganggap ia sebahagian perkara yang harus dilalui sebagai pelakon apabila sedang bekerja.

"Saya sudah dibayar gaji untuk datang ke set penggambaran. Jadi, sama ada pelakon lain datang lewat tiga atau lapan jam sekalipun, saya tidak boleh nak marah pelakon berkenaan.

"Bukannya apa, ia akan mengganggu konsentrasi ketika berlakon dengan pelakon yang lewat itu nanti. Biarlah sesiapa yang nak datang lewat, tetapi kalau melebihi hari penggambaran, saya akan minta pihak penerbit membayar masa lebih itu," selorohnya.

Dalam perkembangan lain, Faizal bakal terlibat dengan penggambaran filem Gudang Kubur , arahan Eyra Rahman pada 25 Mac ini.

Tags / Kata Kunci: Faizal Hussein , Aktor
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan