LLS: OMG dan Apa Kasih Toq Mara Ke Peringkat Akhir - Berita Hiburan | mStar

LLS: OMG dan Apa Kasih Toq Mara Ke Peringkat Akhir

Diterbitkan: Isnin, 2 Disember 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Kumpulan Apa Kasih Toq (AKT) berjaya mara ke peringkat akhir Liga Lawak Superstar (LLS) pada Ahad depan. Foto ROHAIZAT MD DARUS / THE STAR
Kumpulan Apa Kasih Toq (AKT) berjaya mara ke peringkat akhir Liga Lawak Superstar (LLS) pada Ahad depan. Foto ROHAIZAT MD DARUS / THE STAR

AMPANG: Kumpulan OMG dan Apa Kasih Toq (AKT) berjaya mara ke peringkat akhir Liga Lawak Superstar (LLS) pada Ahad depan.

Pengumuman itu diumumkan pada LLS separuh akhir yang berlangsung pada malam Ahad di Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas).

Menurut penerbitnya, Afdlin Shauki, dia sudah menjangkakan dua kumpulan tersebut akan ke peringkat akhir melihatkan prestasi lawak yang dipersembahkan pada malam Ahad.

"Walaupun mereka bukan pelawak, tetapi persembahan mereka berjaya membuatkan penonton terhibur.

"Tetapi saya lihat kumpulan Aku Diandra juga mempunyai potensi baik cuma mereka gagal meneruskan perlawanan akhir.

"Dan pada Ahad depan, LLS akan tampil dengan empat jenis permainan yang lebih mencabar," katanya selepas tamat siaran langsung LLS.

OMG yang terdiri daripada Sathiya, Akim Ahmad dan Anas Ridzuan mendapat markah penuh sebanyak 124 dan AKT(Didie Alias, Kamal Adli dan Syafiq Kyle) mengumpul 116 markah.

Kumpulan Aku Diandra (Ilya, Sheera Iskandar dan Qazeem Nor) mengumpulkan 107 markah sekali gus mendapat tempat ketiga dengan menerima wang tunai sebanyak RM50,000.

Manakala kumpulan Aku (Bell Ngasri, Idzham Ismail dan Hairi Safwan) mendapat 99 markah dan membawa pulang wang tunai RM25,000.

LLS menampilkan lapan pelawak dan 16 pelakon yang dibahagikan kepada Kumpulan A dan Kumpulan B. Setiap kumpulan daripada empat pasukan disertai oleh seorang pelawak dan dua pelakon dalam setiap pasukan.

Pada pusingan awal, setiap pasukan dalam kumpulan masing-masing akan bertarung di pentas LLS secara selang seli pada setiap minggu.

Selepas empat pertarungan, dua kumpulan yang berjaya meraih markah tertinggi dalam kumpulan masing-masing akan bersaing di pusingan separuh akhir.

Hanya dua pasukan terbaik akan melayakkan diri ke pusingan akhir untuk merebut gelaran Juara Liga Lawak SuperStar serta membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM250,000.

LLS turut menampilkan nama besar dalam industri tanah air iaitu Ida Nerina, Khir Rahman dan Fatimah Abu Bakar sebagai juri.

Manakala Afdlin Shauki dan Adibah Nor merupakan pengacara bagi program berkenaan.

LLS disiarkan secara langsung menerusi siaran TV3.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan