Penundaan 'Lawak Ke Der 3' Ada Hikmah - Berita Hiburan | mStar

Penundaan 'Lawak Ke Der 3' Ada Hikmah

Diterbitkan: Khamis, 19 September 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Barisan pelakon Lawak Ke Der 3 dari kiri Yus, Nabil Ahmad, Douglas Lim, Harith Iskander dan Taukey
Barisan pelakon Lawak Ke Der 3 dari kiri Yus, Nabil Ahmad, Douglas Lim, Harith Iskander dan Taukey

KUALA LUMPUR: Penundaan Lawak Ke Der 3 kepada 5 hingga 8 Disember depan mempunyai hikmahnya kerana ia akan berlangsung pada musim cuti persekolahan yang mungkin dapat mempengaruhi penjualan tiket.

Penerbitnya Hans Isaac berkata, dalam masa yang sama ia sekali gus dapat mengumpulkan pelbagai golongan penonton untuk persembahan tersebut.

"Saya percaya tiket masih laris walaupun ditunda kerana ia bakal berlangsung pada musim cuti sekolah. Tambahan pula produk yang kita bawakan sangat bagus dengan harga tiket yang berbaloi," katanya pada sidang media khas penundaan pementasan itu di Istana Budaya (IB) di sini pada Rabu.

Teater itu sepatutnya dipentaskan pada 3 hingga 6 Oktober ini di Istana Budaya. Ia akan dilakonkan pelawak Yus, Nabil Ahmad, Douglas Lim, Harith Iskander dan Taukey.

Sementara itu Hans berkata, penundaan itu terpaksa dilakukan bagi memberi laluan kepada acara rasmi negara bersempena lawatan Presiden China ke Malaysia pada 4 Oktober ini yang antara lain akan turut melawat Istana Budaya.

"Pada mulanya apabila menerima panggilan daripada pihak IB mengatakan Lawak Ke Der 3 perlu ditunda, saya terduduk dan kecewa.

"Tetapi apabila difikirkan balik, apa salahnya saya beri laluan kepada acara rasmi itu yang jarang-jarang diadakan," katanya.

Dalam pada itu, disebabkan penundaan itu pihaknya di bawah NRG Enterprise memberi diskaun tiket istimewa iaitu sebanyak 20 peratus bagi mereka yang ingin menonton pada pementasan 6 Disember depan.

Tiket Lawak Ke Der 3 dijual pada harga RM46, RM96, RM176, RM196 dan RM356. Ia boleh dibeli secara dalam talian menerusi www.ticket2u.biz atau boleh didapati di kaunter Box Office, Istana Budaya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan