Ana Syuhada Bertuah Dapat Bimbingan Ajai - Berita Hiburan | mStar

Ana Syuhada Bertuah Dapat Bimbingan Ajai

Diterbitkan: Ahad, 15 September 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Ana memberitahu dirinya bertuah dapat bimbingan daripada komposer terkenal seperti Ajai.
Ana memberitahu dirinya bertuah dapat bimbingan daripada komposer terkenal seperti Ajai.

PETALING JAYA: Penyanyi Ana Syuhada mengakui hampir berputus asa untuk mengejar impiannya dalam bidang nyanyian selepas menjadi peserta pertama disingkirkan menerusi program Mentor musim keenam tahun lalu.

Ana atau nama sebenarnya Ana Syuhada Noor Asram, 22, bagaimanapun berkata, dia tidak menyangka komposer terkenal iaitu Ajai mempercayai bakat nyanyiannya dan telah melamarnya untuk menghasilkan album dengan syarikat rakaman Wake The Baby.

"Saya cukup bertuah kerana seorang komposer terkenal seperti Ajai mempercayai bakat saya dan ingin bekerjasama dengan saya.

"Pelawaannya itu saya ambil dengan tangan terbuka walaupun pada masa itu saya menganggap kerjaya nyanyian sudah berakhir ekoran disingkirkan pada minggu pertama program Mentor," katanya kepada mStar Online.

Ana memberitahu dia juga baharu sahaja tampil dengan single solo pertamanya yang berjudul Ada Cerita ciptaan Ajai dan pernah tampil dengan lagu duet bersama mentornya Ramlah Ram menerusi Takdir Cinta.

Dalam pada itu, Ana berkata, Ramlah juga menyokong keputusannya untuk bergerak sendiri dalam mencorakkan hala tuju karier seninya.

Malah kata Ana, hubungan dengan mentornya itu masih kekal baik dan Ramlah sentiasa memberi nasihat kepadanya setiap kali bertemu.

"Kak Ramlah sentiasa menyokong apa juga keputusan saya dan sepanjang menjadi protoge dia saya banyak menimba ilmu dan semakin yakin untuk bergerak sendiri," jelasnya.

Sementara itu, Ana berkata, dia bersyukur apabila single solo pertamanya itu semakin mendapat sambutan hebat daripada pendengar dan menyimpan hasrat untuk tampil dengan album penuh pada masa hadapan.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan