Selebriti Popular Meriahkan Pelancaran Butik Bianco Mimosa - Berita Hiburan | mStar

Selebriti Popular Meriahkan Pelancaran Butik Bianco Mimosa

Diterbitkan: Ahad, 8 September 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Antara selebriti yang hadir bagi memeriahkan pelancaran butik Bianca Mimosa.
Antara selebriti yang hadir bagi memeriahkan pelancaran butik Bianca Mimosa.

KUALA LUMPUR: Seramai 10 selebriti popular tempatan memeriahkan acara pertunjukan fesyen Bianco Mimosa yang telah berlangsung pada malam Sabtu di Hotel Royale Chulan di sini.

Antara selebriti yang hadir termasuklah Fouziah Gous, Zahida Rafik, Nurul Wahab, Fazli Zainal, Dafi, Kaka Azraff dan Ainul Aishah.

Pertunjukan fesyen ini juga merupakan pelancaran sulung Bianco Mimosa yang baharu saja beroperasi pada awal tahun ini yang dikendalikan oleh jurusolek popular Deq Sha atau nama sebenarnya Mohamad Shahrul Azlan Abdul Rauf dengan kerjasama Mohd Faizal Abdullah (Faizal) dan Jasmi Rejab (Jasmi).

Manakala Datuk Ida Suraya Mustapha sebagai penyumbang pada label tersebut.

"Walaupun Bianco Mimosa masih baharu, pengalaman kami yang sudah lama dalam dunia fesyen ini memudahkan kami untuk perkenalkan pelbagai rekaan yang direka.

"Alhamdulillah, para selebriti tempatan memberi sokongan yang sangat menggalakkan dan juga amat berpuas hati dengan rekaan yang kami sediakan.

"Dan untuk hari ini, sebanyak 30 rekaan dipersembahkan dimana rekaan kami tertumpu kepada gaya kasual selain rekaan baju kahwin," kata Deq Sha selepas pertunjukan fesyen tersebut.

Tambah Deq Sha, dengan bantuan Ida juga, Bianco Mimosa turut merancang untuk memperkenalkan jenama di negara Eropah dimana pihaknya turut mereka pakaian memgikut musim-musim tertentu.

"Alhamdulillah kami bukan sahaja merancang untuk menembusi pasaran Asia tetapi juga Eropah.

"Dan setakat ini kami bakal mendapat kerjasama dengan jenama terkenal Versace," beritahu jasmi pula.

Sementara itu, selain pertunjukan fesyen, Bianco Mimosa memberi kelainan apabila majlis perkahwinan Ida dengan pasangannya Kapten Johari Jumadi turut diadakan serentak.

Dengan suasana yang cukup glamor persembahan penyanyi Dayang Nufaizah, Anuar Zain, Fazli Zainal, Bandi (Amuk), Mus (May) dan Amy Search turut memeriahkan lagi acara yang berlangsung bermula pukul 9 malam sehingga lewat malam.

Dalam pada itu turut hadir wakil dari jenama Versace dan Louis Vuitton Paris serta jurusolek artis Hollywood Kim Kardashian dan Jennifer Lopez iaitu Mario Dedivanovic.

Ida turut mendapat solekan khas daripada Mario.

Dalam pada itu, seramai 90 daripada 900 tetamu yang hadir turut diberi penghargaan menerusi cabutan bertuah.

Majlis yang penuh gemilang itu dikensalikan oleh pengacara Awal Ashaari dan Dee.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan