Sham (Kamikaze) Minta Ashraf Muslim Tidak Dikritik - Berita Hiburan | mStar

Sham (Kamikaze) Minta Ashraf Muslim Tidak Dikritik

Diterbitkan: Selasa, 23 Julai 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Sham Kamikaze
Sham Kamikaze

KUALA LUMPUR: Komposer dan penceramah bebas Sham (Kamikaze) meminta mana-mana pihak tidak lagi mengkritik langkah pelakon Ashraf Muslim yang memiliki isteri kedua iaitu bekas kru produksi televisyen, Wan Sakinah Ahmad Saburi.

Mereka berkahwin di Bangkok, Thailand pada 7 Julai lalu.

Sham atau nama sebenarnya Shamril Mohd Salleh, 37, berkata, sebagai individu yang hanya melihat dan sekadar membaca mengenai perkembangan Ashraf di media, orang ramai tidak ada hak untuk menilai perilaku pelakon itu baik mahupun buruk.

"Dalam kes Ashraf ini, siapakah kita untuk menilai seseorang tak kiralah sama ada ia adalah satu perkara baik atau buruk.

"Takut nanti jika penilaian itu menjadi hal lain pula, seolah-olah kita menidakkan takdir Allah. Kita kena ingat setiap perkara yang berlaku, Allah sudah rancangkan.

"Jadi lebih baik kita diam sahaja dan doakan yang terbaik buat Ashraf sekeluarga," katanya.

Sham diminta mengulas mengenai Ashraf yang juga merupakan pengamal perubatan Islam mencetuskan kontroversi apabila dia mengaku telah berkahwin kali kedua dan perkahwinan itu dibuat tanpa pengetahuan isteri pertamanya, Noor Dayana Lokman, 26.

Hal sama juga berlaku kepada Sham pada tahun lalu apabila dia menjadi tumpuan ramai gara-gara dikatakan sudah beristeri untuk kali kedua dengan wanita bernama Nurul Halimin tanpa pengetahuan bekas isteri pertamanya (ketika kejadian mereka belum bercerai), Farazila Abdul Jabar, 32.

Bagaimanapun Sham menafikan gosip tersebut namun tidak lama selepas itu wajah isteri baharu Sham didedahkan sebuah laman blog iaitu seorang janda anak satu dan mereka telah berkahwin pada 16 Januari 2012.

Ditanya pula mengenai kehidupannya dengan isteri baharunya, yang juga kakak kepada penyanyi Maulana, Sham berkata, dia bahagia dengan kehidupannya itu.

"Tiada apa yang menarik, tetapi saya sekeluarga bahagia, Alhamdulillah," ujarnya.

Sementara itu, mengenai perkembangan lain pula, Sham berkata dia kini merupakan pendakwah sepenuh masa selain menjadi panel jemputan dalam mana-mana acara keagamaan.

“Inilah saya sekarang. Tidak lagi bermain muzik, tetapi saya lega dengan kehidupan sekarang. Memang saya sudah meninggalkan dunia komersial sepenuhnya.

"Kerja studio pun saya tinggalkan. Kalau ada pun yang meminta lagu, ia lebih kepada lagu nasyid kontemporari,” tuturnya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan