Go Gerila Tidak Pertaruhkan Aizat Untuk Popular - Berita Hiburan | mStar

Go Gerila Tidak Pertaruhkan Aizat Untuk Popular

Diterbitkan: Khamis, 20 Jun 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Aizat (tiga dari kanan) bersama Go Gerila
Aizat (tiga dari kanan) bersama Go Gerila

PETALING JAYA: Vokalis Go Gerila iaitu Aizat Amdan tidak melihat penglibatannya dalam kumpulan tersebut memberikan apa-apa kelebihan untuk menarik peminat walaupun terlebih dahulu mencipta nama sebagai penyanyi solo.

Aizat berkata, pada tahap ini kesemua mereka dianggap masih baru dalam industri muzik tempatan dan perlu berusaha memperkenalkan muzik 'experimental rock' yang diketengahkan.

"Populariti sebagai artis solo tidak memberi kelebihan kerana tiada siapa yang lebih 'besar' dalam kumpulan ini.

"Kami perlu berusaha dari awal untuk menarik perhatian pendengar kerana muzik yang dibawa juga turut berlainan," katanya ketika ditemui pada majlis pelancaran album pertama mereka berjudul Blackbox di SS Two di sini, Rabu.

Selain Aizat, Go Gerila turut dianggotai oleh abangnya Anas Amdan, Amir Jahari, Ashroff Shariff, Ruviyamin Ruslan dan Mohamad Firdaus.

Dalam pada itu, Anas berkata, mereka menggabungkan semua elemen muzik yang ada pada setiap individu dalam kumpulan itu bagi mendapatkan bunyi yang segar.

Turut bertindak sebagai penerbit, Anas menjelaskan, mereka mengambil masa setahun untuk menyiapkan album tersebut bagi memastikan semua elemen dapat disatukan.

"Sebelum tertubuhnya Go Gerila, kami masing-masing ada kerjaya muzik sendiri selain pengaruh muzik dan minat berbeza.

"Bukan mudah untuk menggabungkan semua elemen yang ada pada setiap anggota namun cabaran itu membuatkan album ini istimewa dan berbeza daripada kumpulan lain," ujarnya.

Bagaimanapun kata Anas, dia optimis album tersebut akan mendapat perhatian peminat kerana kelainan muzik yang ditampilkan.

Album yang diterbitkan oleh Kasi Gegar Entertainment itu memuatkan tujuh buah lagu iaitu Perjalanan, Hadiah, Pemergian, #1 dan Blackout.

Mereka turut merakamkan semula dua buah lagu iaitu Bisa Bonar dan Cinta Kristal nyanyian asal Datuk Hattan dan Datuk M. Nasir.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan