Erin Malek Tolak Watak Orang Dewasa - Berita Hiburan | mStar

Erin Malek Tolak Watak Orang Dewasa

Diterbitkan: Khamis, 20 Jun 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Erin Malik
Erin Malik

KUALA LUMPUR: Pelakon Erin Malik tidak akan menerima mana-mana watak wanita dewasa yang melebihi usia sebenarnya biarpun mendapat tawaran yang agak memberangsangkan.

Erin atau nama sebenarnya Nur’Arina Abdul Malek berkata dia lebih selesa membawa watak sebagai gadis remaja seiring dengan umurnya yang kini berusia 19 tahun.

"Banyak juga tawaran yang diberikan kepada saya untuk watak seorang wanita dewasa tetapi saya tolak kerana saya tidak mahu berpura-pura jadi wanita dewasa yang bekerja di pejabat dengan umur melebihi 25 tahun.

"Mereka suruh saya buat rambut 'kepuk-kepuk', pakai bulu mata palsu dan menggunakan mekap tebal untuk kelihatan dewasa tapi saya tidak mahu dan lebih suka watak gadis remaja macam usia saya," katanya.

Tambah Erin, watak tersebut lebih baik dilakonkan sendiri oleh pelakon wanita yang berusia dalam lingkungan orang dewasa.

"Kita ramai pelakon di Malaysia, tidak perlu jadi tua sebelum usia. Jika ada watak wanita dewasa, lebih baik beri peluang kepada pelakon yang dalam usia tersebut," jelasnya.

Erin yang bakal muncul dengan filem kedua Awak Nak Kahwin Dengan Saya berkata, ketika ini dia lebih banyak menerima watak komedi berbanding watak-watak serius.

"Buat masa ini tawaran yang datang semua watak-watak komedi baik filem atau drama.

"Namun saya tidak memilih yang penting saya suka apa yang saya lakukan," katanya.

Pelakon filem Lari ini juga mengakui mempunyai prinsip tersendiri untuk berada dalam industri hiburan.

"Prinsip hidup saya ialah jangan tamak dan perlu banyak sabar. Saya sentiasa percaya kepada rezeki.

"Sebab itu ketika belajar saya berhenti berlakon dan fokus pada pelajaran kerana bagi saya rezeki berlakon juga akan datang bila sampai masanya.

"Sekarang saya mula berlakon semula tapi saya tidak suka tamak dan ambil banyak tawaran, biarlah siapkan satu persatu," ujarnya.

Dalam pada itu, mengungkit kisah kontroversi dan dilabel sebagai artis berperangai sosial ketika remajanya, Erin berkata ia adalah satu proses pembelajaran yang mematangkan diri.

"Ketika saya bersekolah macam-macam juga kontroversi dan ramai anggap saya artis yang sosial tapi sebenarnya ia bukan seperti digambarkan.

"Bagi saya semua remaja sama sahaja cuma sebagai artis saya lebih diberi perhatian. Bagaimanapun ia banyak mengajar dan mematangkan diri saya untuk lebih berhati-hati selepas ini," katanya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan