Kisah Fantasi “Mesin Masa Cinta Atuk” - Berita Hiburan | mStar

Kisah Fantasi “Mesin Masa Cinta Atuk”

Diterbitkan: Ahad, 26 Mei 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Emilda Rosmila
Emilda Rosmila

PETALING JAYA: Sempena cuti sekolah, Radio Televisyen Malaysia (RTM) bakal menayangkan sebuah telemovie berjudul Mesin Masa Cinta Atuk pada 2 Jun, pukul 10.05 pagi di TV1.

Drama komedi fantasi ini dibarisi pelakon-pelakon popular seperti Norman Hakim, Emelda Rosmila, Roy Azman, Zaidi Omar, Dian P.Ramlee dan Azza Elite.

Drama yang berlatar belakangkan era 70-an ini mengisahkan dua orang adik-beradik yang dibesarkan dalam keluarga yang senang, mereka berdua tidak pernah merasa susah.

Atas faktor tersebut, ayah mereka telah menghantar mereka berdua pulang ke kampung untuk tinggal bersama dengan datuk.

Pelbagai konflik dilalui apabila dua beradik ini Danial dan Farhan telah menyalahgunakan 'mesin masa' iaitu alat ciptaan datuknya yang merupakan bekas saintis .

Kedua-dua adik beradik itu akhirnya terperangkap dalam era kegemilangan datuknya apabila mesin masa tersebut tiba-tiba rosak.

Dalam pada itu, mereka dapat melihat sendiri bangaimana kehidupan datuk mereka ketika muda dan bercinta dengan nenek mereka.

Bagaimanapun selepas mesin itu siap dibaiki, Danial dan Farhan masih tidak mahu pulang dan selesa tinggal di zaman tersebut.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan