Aznil Nawawi Kagum Dengan Bakat Aril & Nabil - Berita Hiburan | mStar

Aznil Nawawi Kagum Dengan Bakat Aril & Nabil

Diterbitkan: Ahad, 12 Mei 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Aznil Nawawi kagum dengan potensi yang ada pada Aril dan Nabil.
Aznil Nawawi kagum dengan potensi yang ada pada Aril dan Nabil.

PETALING JAYA: Pengacara Datuk Aznil Nawawi mahu melihat bidang pengacaraan di negara ini terus mempunyai pelapis yang mampu mengendalikan pelbagai bentuk genre program selain bakat.

Aznil, 51, berkata, sebagai seorang pengacara senior dalam bidang tersebut, beliau sentiasa terbuka dan sedia membantu bagi mencari menyerlahkan supaya terdapat kepelbagaian dalam bidang itu.

"Dalam bidang pengacaraan kita perlukan pelapis yang boleh mengendalikan pelbagai program dan saya sebagai orang lama melihat ada beberapa nama berpotensi untuk menyerlah sebagai pengacara.

"Saya berhasrat untuk membantu mereka ini supaya bakat mereka tidak terhad kepada sesuatu program sahaja," jelasnya kepada mStar Online.

Dalam pada itu, Aznil berkata, beliau berpendapat, pelawak Nabil Ahmad dan penyanyi dan pelakon, Aril (AF7) mempunyai potensi besar sebagai pengacara terutama untuk program kanak-kanak.

Jelas Aznil, peluang bekerjasama dengan dua nama itu menerusi program Superstar dan Ceria Popstar terbitan Astro memperlihatkan mereka bijak mengawal situasi dan keserasian bersama kana-kanak sangat ikhlas.

"Bakat Aril dan Nabil sangat menyerlah terutama untuk program kanak-kanak. Itu adalah kelebihan mereka dan sekiranya diberi peluang lebih banyak pasti gaya persembahan mereka akan lebih baik," jelasnya.

Bagaimanapun kata Aznil, bakat Aril dan Nabil tidak boleh hanya diukur menerusi sesuatu genre sahaja sebaliknya masih banyak potensi yang belum diterokai dalam diri mereka berdua.

Dalam perkembangan lain, Aznil memberitahu beliau bakal bertindak sebagai penaung program Ceria Popstar yang bertanggungjawab untuk memimpin para peserta berumur 10 hingga 15 tahun membina keyakinan mereka ketika berada di pentas.

"Saya lebih berperanan sebagai ayah kepada peserta dan akan memastikan segala aspek dan persediaan mereka berada dalam keadaan baik," ujarnya.

Ceria Popstar bersiaran setiap hari Ahad pada pukul 11.30 pagi di saluran Astro Ceria.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan