Aliff (AF6) Bekerja Tetap Untuk Tampung Kos Hidup - Berita Hiburan | mStar

Aliff (AF6) Bekerja Tetap Untuk Tampung Kos Hidup

Diterbitkan: Khamis, 2 Mei 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Alif yakin dapat mengimbangi kerjayanya sebagai ekskutif korporat di sebuah universiti swasta dan bidang nyanyian. Foto Ihsan Budiey.com.
Alif yakin dapat mengimbangi kerjayanya sebagai ekskutif korporat di sebuah universiti swasta dan bidang nyanyian. Foto Ihsan Budiey.com.

PETALING JAYA: Bekas peserta program Akademi Fantasia 6 (AF6), Alif mengakui telah mempunyai pekerjaan tetap sebagai ekskutif korporat di sebuah universiti swasta bagi menampung kos kehidupannya.

Alif atau nama sebenarnya Mohamad Alif Mohd Razali, 27, bagaimanapun berkata, dia masih bergiat aktif dalam bidang nyanyian dan yakin dapat mengimbangi tanggungjawabnya dengan baik.

"Selain menerima jawatan tersebut kerana minat dan dapat mengembangkan prospek kerjaya saya harus diakui dengan mempunyai kerjaya tetap ia dapat membantu saya menampung kos hidup kerana tawaran nyanyian itu bukan sentiasa ada.

"Namun saya tidak akan meninggalkan nyanyian malah akan terus bergiat aktif pada hujung minngu. Malah pihak pengurusan saya juga tiada bantahan dan sentiasa menyokong," jelasnya ketika ditemui mStar Online baru-baru ini.

Dalam pada itu, Aliff berkata, dia berhasrat untuk menghasilkan sebuah single terbaharu dan bercadang untuk memberi nafas baru kepada sebuah lagu berkonsepkan rakyat dan kenegerian.

Aliff berkata, dia yakin lagu itu nanti akan mendapat sambutan baik daripada peminat.

"Lihat sahaja lagu Anak Kampung dan Apa Kono Eh Jang yang cukup popular menggunakan konsep lagu rakyat dan kenegerian ia cukup digemari pendengar," jelasnya.

Dalam perkembangan lain, Aliff memberitahu selain mempunyai kerja tetap dia juga sibuk dengan aktiviti dalam Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) dan kini sibuk dengan teater Hantu Ke Tapah yang akan dipentaskan di Pulau Langkawi, Kedah pada bulan Jun.

Selain Alif, teater tersebut turut dilakonkan oleh Ezad Lazim, Nas Adila, Ani Mayuni dan Fairus Selamat.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan