Linda Rafar Pernah Terasa Sudah Hilang Peminat - Berita Hiburan | mStar

Linda Rafar Pernah Terasa Sudah Hilang Peminat

Diterbitkan: Khamis, 25 April 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Linda Rafar. Foto SAM THAM
Linda Rafar. Foto SAM THAM

SHAH ALAM: Penyanyi Linda Rafar pernah merasakan sudah hilang peminat gara-gara tidak lagi aktif dalam dunia seni sehingga membuatkan dia tidak begitu menjaga penampilan diri berbanding semasa di kemuncak kemasyhuran.

Namun, Linda atau nama sebenarnya Azlinda Abdul Rafar, 32, berkata, gara-gara tidak menitik beratkan soal imej dia ditegur peminat yang telah melihatnya di beberapa tempat.

"Sejak akhir-akhir ini ramai yang menghantar mesej menerusi laman sosial Twitter dan Instagram tanda sokongan dan ingin melihat saya muncul dengan lagu-lagu baru. Malah ada yang menyedari saya berada di sesebuah lokasi, lalu mereka tegur.

"Dulu memang rasa macam dah tak ada peminat tetapi apabila mereka mengatakan ingin melihat saya tampil dengan lagu baharu, rasa bersemangat pula.

"Dan hal itu membuatkan saya kembali menjaga penampilan diri agar tidak nampak selekeh. Nanti apa pula orang kata," selorohnya.

Tambah Linda, populariti yang agak tenggelam tidak pernah melemahkan semangatnya untuk meneruskan perjuangan dalam bidang nyanyian yang diminatinya.

Baginya, nama 'Linda Rafar' sudah kurang menjadi sebutan memandangkan keadaan industri muzik tempatan yang semakin dipenuhi bakat-bakat baru. Bagaimanapun dia tetap gembira kerana masih lagi mampu bertahan di bidang itu.

"Ramai yang anggap saya dah tak menyanyi lagi tetapi saya masih memenuhi undangan nyanyian bagi majlis-majlis korporat sejak dulu lagi.

"Cuma daripada segi publisiti, nama saya tidak lagi menjadi sebutan di media, tidak apa, yang penting saya masih bertahan dalam bidang ini," katanya.

Tambah Linda yang pernah popular menerusi lagu Hak Milik Kekal bersama Diana Rafar, pada tahun 2005, dia bakal muncul dengan lagu terbaharu tidak lama lagi berjudul Cun Melecun berduet dengan adiknya itu.

Lagu tersebut merupakan ciptaan sepenuhnya oleh komposer terkenal, Edry Abdul Halim.

"Nak kata ini kemunculan semula daripada saya dan Diana, tidak juga kerana kami tidak pernah bersara seperti sesetengah pihak fikirkan.

"Ia hanyalah sebuah naskhah baru daripada kami buat para peminat yang sudah lama menunggu lagu baharu kami," tuturnya.

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan