Hans Isaac Lega 'Lawak Ker Der 2' Dapat Sambutan Di Astro First - Berita Hiburan | mStar

Hans Isaac Lega 'Lawak Ker Der 2' Dapat Sambutan Di Astro First

Diterbitkan: Khamis, 4 April 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Hans lega apabila filem Lawak Ker Der 2 mendapat sambutan hangat penonton menerusi Astro First.
Hans lega apabila filem Lawak Ker Der 2 mendapat sambutan hangat penonton menerusi Astro First.

KUALA LUMPUR: Penerbit dan pengarah filem, Hans Isaac berasa lega apabila dimaklumkan filem Lawak Ker Der 2 mendapat kutipan tertinggi sepanjang tiga hari berturut-turut selepas disiarkan menerusi saluran Astro First.

Hans berkata, walaupun pada dasarnya beliau enggan filem itu ditayangkan di saluran berbayar itu namun dia berubah fikiran selepas ramai peminat tidak dapat menonton karyanya itu di pawagam.

"Lega kerana akhirnya penonton boleh menonton filem itu menerusi Astro First. Kutipan tertinggi selama tiga hari ia ditayangkan adalah bukti ramai yang ingin menontonnya," jelasnya kepada mStar Online yang enggan memaklumkan jumlah kutipan itu buat masa ini.

Hans sebelum ini tidak berpuas hati dengan Lembaga Penapisan Filem (LPF) yang dilihat seperti tidak telus dalam menilai karyanya apabila filem yang pada asalnya merupakan sebuah persembahan pentas teater ini telah diklasifikasikan sebagai 18 PL dan bukannya tontonan umum (U).

Walaupun filem berkenaan berjaya mendapat kutipan sebanyak RM2 juta sepanjang dua minggu ditayangkan di pawagam namun ramai penonton mengadu tidak berpeluang menonton Lawak Ker Der 2.

Dalam pada itu, Hans berkata, Istana Budaya ada meminta pihaknya untuk mengadakan musim ketiga pementasan teater pecah panggung itu namun dia terpaksa menolak buat masa ini.

Jelas Hans, dia bimbang penonton akan berasa jemu apabila pementasan teater itu tampil dengan musim terbaharu walaupun baharu sahaja dipentaskan pada awal tahun ini.

"Biar Lawak Ker Derberehat sebentar kerana bimbang penonton akan mula bosan tetapi berkemungkinan ia akan dipentaskan pada tahun hadapan.

"Bagaimanapun perkara itu perlu saya bincang dahulu dengan pihak Istana Budaya," jelasnya.

Tambah Hans, pelawaan itu juga ditolak disebabkan dia kini sibuk dengan beberapa tawaran berlakon dan bimbang tidak dapat memberikan komitmen kepada pementasan teater itu nanti.

"Sekarang saya tengah sibuk berlakon dan terlibat dengan beberapa projek drama dan filem. Jadi masa saya agak terhad untuk terlibat dengan projek-projek yang memerlukan saya bertindak sebagai pengarah dan penerbit," ujarnya.

Selain Langgar, Hans bakal muncul dengan drama terbitan Global Station berjudul Dahlia untuk siaran Astro Mustika HD selain beberapa drama lain.

Malah kata Hans, dia berharap filem terbitan syarikatnya berjudul Lemak Kampung Santan dapat ditayangkan kepada penonton pada Hari Raya Aidilfitri ini selepas ia terperap hampir dua tahun.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan