Sein (Ruffedge) Tidak Gentar Arah Pelakon 'Langgar' - Berita Hiburan | mStar

Sein (Ruffedge) Tidak Gentar Arah Pelakon 'Langgar'

Diterbitkan: Rabu, 20 Mac 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Sein
Sein

KUALA LUMPUR: Penyanyi dan pelakon, Sein (Ruffedge) tidak berasa gentar untuk mengarahkan pelakon berpengalaman seperti Hans Isaac, Namron dan Adi Putra untuk filem sulungnya iaitu Langgar.

Sein atau nama sebenarnya Syed Hussein Syed Mustafa, 30, memberitahu dia sebenarnya teruja selepas diberitahu untuk bekerjasama dengan nama-nama besar dalam karya terbitan Tayangan Unggul itu.

"Apabila senarai akhir para pelakon dikeluarkan oleh pihak produksi, saya cukup bersemangat kerana ia adalah peluang terbesar saya untuk memberikan terbaik buat karya pertama ini.

"Tidak dinafikan perasaan gugup itu ada tetapi saya sentiasa berfikiran positif," katanya ketika ditemui selepas pelancaran filem berkenaan di Hotel Radius International di sini, Selasa.

Filem yang menelan belanja sebanyak RM2 juta itu turut dibarisi pelakon seperti Khir Rahman, Zul Huzaimy, Bell Ngasri, Natasha Hudson dan Nadia Heng. Ia bakal ditayangkan pada 11 April depan.

Dalam pada itu, Sein berkata, kesemua barisan pelakonnya sangat profesional ketika di set penggambaran selain sentiasa bersikap menyokong terhadap tugasnya sebagai pengarah.

Jelasnya, walaupun ada di antara pelakon itu pernah bergelar pengarah namun mereka tidak pernah mempersoalkan cara kerjanya.

"Seperti mana kita tahu Hans, Namron, Khir Rahman dan Zul Huzaimy pernah menjadi pengarah dan lebih berpengalaman berbanding saya tetapi mereka sangat profesional dan menghormati saya sebagai pengarah.

"Bagaimanapun kami sering bertukar pandangan ketika di luar set tentang visi saya terhadap filem tersebut," katanya.

Sementara itu, Sein berkata, dia berharap pengarah baharu sepertinya diberi peluang dan sokongan untuk berkarya.

"Saya telah memberikan yang terbaik untuk filem ini dan berharap penonton dapat memberikan sokongan kepada filem ini dan pengarah baharu seperti saya," ujarnya.

Memilih genre aksi sebagai taruhan pertama, Sein berkata, dia yakin penonton akan menyukai karya berkenaan yang ditulisnya sendiri bersama pelakon dan pengarah, Pierre Andre.

Sein turut bersyukur apabila filem yang menjalani penggambaran selama 37 hari itu hanya dipotong dua babak oleh Lembaga Penapisan Filem (LPF) walaupun diklasifikasikan untuk tontonan 18 tahun ke atas.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan