5 Lagenda Masih Menyengat Di Konsert Gegar - Berita Hiburan | mStar

5 Lagenda Masih Menyengat Di Konsert Gegar

Diterbitkan: Sabtu, 16 Mac 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Vokal Ali, Aris, Rahmad, Zamani dan Saleem cukup membuatkan para penonton terpukau. Foto SHAARI CHEMAT
Vokal Ali, Aris, Rahmad, Zamani dan Saleem cukup membuatkan para penonton terpukau. Foto SHAARI CHEMAT

KUALA LUMPUR: Lima penyanyi rock yang masih lagi menjadi pujaan ramai iaitu Rahmad (Mega), Zamani, Ali (Terra Rossa), Aris Ariwatan dan Saleem berjaya menyampaikan persembahan yang memukau pada Konsert Gegar 5 Lagenda.

Konsert yang berlangsung selama tiga hari berturut-turut bermula 15 hingga 17 Mac 2013 diadakan di Istana Budaya (IB) di sini.

Penonton diberi tarikan pertama apabila konsert yang dianjurkan oleh pihak IB sendiri dihiasi dengan pencahayaan LED yang membawa suasana era 80-an.

Tirai persembahan bagi segmen pertama dimulakan dengan nyanyian medley Rahmad menyampaikan lagu Mega Cinta, Sekuntum Bunga Sakura Di Gurun Sahara, Suara Cinta dan Nina Karina.

Keceriaan Rahmad yang bersahaja ketika membuat persembahan ternyata memberi suntikan buat adrenalin penonton untuk menyaksikan persembahan-persembahan seterusnya.

Menyusul ke penyanyi seterusnya, Zamani, penyanyi itu membawakan lagu Buat Seorang Kekasih, Kembali Merindu dan Jika Kau Rasa Getarnya. Ketiga-tiga lagu tersebut digubah dengan susunan yang lebih segar.

Konsert Gegar terus mengikat tumpuan dengan sambungan permbahan mantap Ali pula dengan lagu Teman, Semangat Yang Hilang dan Sakinah.

Aris pula dengan gaya segaknya menampilkan lagu Pertama dan Selamanya, Nyanyian Rebah, Korban Cinta dan Di Kala Asmara.

Diikuti pula dengan Saleem dengan lagu Satu Kesan Abadi, Hakikat Sebuah Cinta, Gerhana Cinta Luka dan Blues Terengganu Kita.

Ternyata kelima-lima lagenda ini masih menyengat dan cukup profesional dalam melayan para penonton dengan persembahan masing-masing yang bersahaja.

Malah ditambah dengan paparan visual dan pencahayaan yang berwarna-warni, konsert itu cukup menghiburkan.

Penyanyi kelahiran Terengganu, Saleem juga sentiasa menceriakan suasana dengan lawak spontannya

Rahmad pula membawa lagu Pasti, Takdir Dan Waktu serta Bayangan Gurauan sementara Zamani membawakan lagu Nur Kasih, Syarir Si Pari-Pari dan Gerimis Mengundang.

Saleem pula menghiburkan penonton dengan lagu Benarkan Kerana Cinta, Seribu Kali Sayang, Trilogi Cinta dan Suci Dalam Debu.

Kelima-lima penyanyi hebat itu melabuhkan tirai persembahan selama dua jam setangah dengan membawakan lagu daripada kumpulan Sweet Charity iaitu Kamelia dan Musibah.

Ternyata berbaloi dengan pakej konsert yang lengkap hampir pada setiap aspek termasuk vokal, susunan muzik, rekaan pentas dan pencahayaan.

Rahmad, Aris, Ali, Saleem dan Zamani bukan hanya menghiburkan dengan rangkaian lagu mengasyikkan, malah punya nilai tersendiri yang akan diabadikan para pencinta penyanyi-penyanyi ini

Tiket-tiket dijual pada harga RM50, RM70, RM100, RM150, RM200 dan RM250.

Tempahan tiket boleh dibuat dengan menghubungi 03-4026 5508 atau 03-4026 5558 atau layari www.ticket2u.biz.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan