Aktivis Ruby Khong Rangkul Anugerah Utama Bella Awards 2013 - Berita Hiburan | mStar

Aktivis Ruby Khong Rangkul Anugerah Utama Bella Awards 2013

Diterbitkan: Ahad, 3 Mac 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Datuk Ruby Khong
Datuk Ruby Khong

KUALA LUMPUR: Aktivis Datuk Ruby Khong dinobatkan sebagai pemenang trofi utama 'Bella Awards' (BA) yang diadakan di Hotel Royal Chulan, di sini, Sabtu.

Beliau yang turut memenangi kategori 'Bella Heart' dipilih kerana terlibat secara aktif dalam aktiviti kemanusiaan dan kebajikan.

Acara anugerah khas buat kaum wanita yang julung kali diadakan itu turut menobatkan Datuk Siti Nurhaliza dalam kategori 'Bella On-Stage Award' yang dipilih mengikut undian penonton menewaskan Jaclyn Victor, Ning Baizura, Datuk Sheila Majid dan Shila Amzah.

Selain lima kategori utama yang ditentukan juri profesional, BA turut mengangkat sumbangan lelaki kepada wanita dan masyarakat menerusi 'Bella Mars' yang dimenangi oleh Datuk Jimmy Choo.

Sementara itu, Ruby menyifatkan kemenangannya dapat memberi motivasi dan galakkan kepada masyarakat untuk tampil membuat kebajikan.

"Saya percaya apa yang saya lakukan dan saya berharap selepas ini ramai wanita yang berani tampil membantu golongan yang memerlukan," katanya pada sidang media selepas majlis Bella Awards, di sini, Sabtu.

Berikut adalah senarai pemenang dalam kategori yang dipertandingkan:

Bella Creative: Low Ngai Yuen

Bella Style: Gillian Hung

Bella Beautiful: Dr. Premitha Damodaran

Bella Business: Datuk Rosaline Ganendra

Bella Heart: Datuk Ruby Khong

Bella Mars: Datuk Jimmy Choo

Bella On-Screen: Debbie Goh

Bella On-Stage: Datuk Siti Nurhaliza

Bella Sports: Cheong Jun Hoong

Bella Radio: Fara Fauzana

Anugerah yang mengiktiraf martabat wanita itu bertemakan 'She Sparkles' dan disiarkan secara langsung pada tepat pukul 9 malam di siaran ntv7.

Majlis turut diserikan dengan kemunculan artis antarabangsa Ronan Keating dengan menyampaikan lagu popularnya, When You Say Nothing At All dan Fires diikuti beberapa artis popular seperti Rossa, Marcell, Mizz Nina, Garry Chaw, Darren Ashley dan Maliq and D'Essentials.

Turut hadir pada majlis tersebut Pengarang Kumpulan, Berita dan Rangkaian Radio Media Prima, Datuk Manja Ismail serta pengurus Besar Kumpulan ntv7, 8TV, Airin Zainul.

Anugerah yang mendapat sokongan daripada Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat itu diilhamkan daripada sebuah rancangan temu bual wanita terbitan ntv7 iaitu Bella, sebuah program yang memberikan inspirasi buat wanita menerusi topik-topik berinformasi berkaitan golongan itu.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan