Fazley Tidak Terkilan Kurang Dikenali Sebagai Penyanyi - Berita Hiburan | mStar

Fazley Tidak Terkilan Kurang Dikenali Sebagai Penyanyi

Diterbitkan: Jumaat, 15 Februari 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Fazley menunjukkan karya terbaharu miliknya.
Fazley menunjukkan karya terbaharu miliknya.

KUALA LUMPUR: Datuk Dr Fazley Yaakob tidak akan berkecil hati sekiranya kehadiran beliau sebagai penyanyi tidak dikenali biarpun sudah memiliki lima buah album lagu.

Fazley, 34, berkata, dia memahami para peminatnya terdiri daripada pelbagai golongan yang melihatnya sebagai penyanyi, pelakon, pengacara, pakar motivasi mahupun sebagai chef selebriti sejak menjuarai Masterchef Selebriti Malaysia 2012.

"Saya tak kisah jika orang tidak menganggap saya sebagai penyanyi kerana ia tak penting dan tidak membuatkan saya berkecil hati.

"Walaupun karier nyanyian saya tidak benar-benar kukuh, ia tidak membantutkan keinginan saya untuk menghasilkan lagu," katanya.

Fazley yang pernah popular dengan lagu Asmara Ini ditemui pada pelancaran buku 'Motivasi Santai #Harian' di restoran Garden Midvalley, di sini, Khamis.

Buku 'Motivasi Santai #Harian' merupakan hasil koleksi kata-kata motivasi yang ditulis Fazley di Twitter menggunakan hashtag #Motivasi dan #Harian.

"Saya sering memberikan inspirasi berbentuk motivasi kepada pengikut Twitter saya yang melebihi 130,000 orang di mana ia disampaikan secara santai dan tidak serius.

"Kemudian apabila peminat mencadangkan saya mengumpulkan kesemua ayat motivasi terbaik di Twitter untuk dimuatkan ke dalam sebuah buku, maka saya menghasilkannya.

"Saya harap, kata-kata yang ada dalam buku ini dapat memberi semangat mahupun menerapkan nilai-nilai positif kepada yang membaca," ujarnya.

Buku mini 'Motivasi Santai #Harian' kini sudah pun berada di pasaran dan dijual dengan harga RM9.90.

Ia juga merupakan buku motivasi ketiga yang dihasilkan Fazley selepas Motivasi Santai Harian Bila April-Cerita Paji dan Motivasi Santai #Cinta.

Dalam perkembangan lain Fazley juga sedang menyambung pengajiannya di sebuah universiti tempatan peringkat doktor falsafah (PhD) dalam bidang psikologi.

Selain itu, beliau turut mengambil kursus selama setahun dalam bidang masakan di Lecordon Bleu Paris, Kolej Universiti Sunway dekat sini.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan