Tiket Laris Jadi Bukti Konsert ‘Mahal’ Anuar Zain Dapat Sambutan - Berita Hiburan | mStar

Tiket Laris Jadi Bukti Konsert ‘Mahal’ Anuar Zain Dapat Sambutan

Diterbitkan: Selasa, 5 Februari 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Anuar Zain
Anuar Zain

SHAH ALAM: Di sebalik dakwaan tiket bagi menyaksikan persembahan Anuar Zain tidak laku kerana harganya terlalu mahal penyanyi tersebut sebenarnya berpuas hati kerana konsert itu mendapat sambutan hangat.

Anuar, 43, berkata, konsert Anuar Zain Tiga Dekad Muzik, Cinta dan Sanubari yang bakal diadakan pada 16 Februari depan itu memperoleh respons luar jangkaan apabila hampir 80 peratus tiket berkenaan telah dijual.

"Syukur tiket dapat dijual dengan cepat dan masih berbaki 20 peratus sahaja malah ada pembeli tiket dari Brazil, Indonesia, Brunei dan Singapura.

"Ia sekali gus telah menaikkan lagi semangat saya untuk beraksi di hadapan peminat pada malam itu nanti," jelasnya pada sidang media di Hotel Concorde dekat sini, Isnin.

Tiket bagi menyaksikan persembahan tersebut dijual dari RM88 sehingga RM698.

Sebelum itu, Anuar pada sidang media sama turut mengumumkan pertukaran tapak persembahan yang pada mualanya di Stadium Putera Bukit Jalil ke lokasi baru iaitu Stadium Malawati di sini.

Anuar berkata, perubahan itu disebabkan masalah logistik memandangkan pada hari berikutnya terdapat sebuah majlis di tempat sama yang menuntut pihaknya untuk mengemas peralatan persembahan dalam tempoh singkat.

"Konsert ini akan dibuat dalam skala yang besar jadi adalah satu perkara yang agak mustahil untuk pihak produksi mengemas lokasi secepat mungkin bagi memberi laluan untuk majlis yang berlangsung pada keesokan harinya.

"Daripada kami menundakan tarikh konsert dan menghampakan semua peminat, pihak kami telah mendapatkan lokasi baru," jelasnya.

Dalam pada itu, Anuar berkata, pemilihan lokasi baru itu dilihat tepat kerana reka bentuk stadium itu membolehkan dia berada rapat dengan peminat selain tempat letak kereta yang disediakan juga luas.

"Peminat tidak perlu panik kerana pihak pengurusan kami akan memastikan semua pihak yang telah membeli tiket lebih awal akan dimaklumkan mengenai perubahan ini.

"Malah mereka akan membuka kaunter khas pada hari konsert dari pukul 2 petang bagi sebarang urusan pembelian dan pertanyaan tentang penukaran nombor kerusi," jelasnya.

Dalam perkembangan berkaitan, Anuar akan menjalani lima lagi sesi latihan bersama pemuzik yang akan dipimpin oleh pengarah muzik, Mac Chew sebelum konsert berlangsung.

Untuk pembelian tiket dan keterangan lanjut boleh melayari www.ticketcharge.com atau www.facebook.com/3Dekad1Destinasi.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan