Jimmy Shanley Kini Deejay U FM - Berita Hiburan | mStar

Jimmy Shanley Kini Deejay U FM

Diterbitkan: Jumaat, 1 Februari 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Jimmy Shanley
Jimmy Shanley

PETALING JAYA: Pengacara Jimmy Shanley mencuba satu lagi kerjaya baharu apabila bergelar deejay di sebuah stesen radio yang dikenali sebagai U FM.

Jimmy atau nama sebenarnya Jimmy Shanley Norjahan Saleh, 33, berkata, dia memulakan tugasnya di stesen radio berkenaan sejak Isnin lalu menerusi segmen pagi bermula pukul 6 hingga 10 pagi.

“Saya masih lagi dalam percubaan di stesen radio berkenaan dan setakat ini sambutannya agak menggalakkan walaupun stesen ini masih lagi belum dikenali kerana ia baru sahaja beroperasi iaitu kira-kira dua minggu lalu,” katanya kepada mStar Online di sini pada Khamis.

Kata Jimmy, buat masa ini stesen radio tersebut hanya beroperasi di Lembah Kelang dan ia boleh diikuti menerusi frekuensi 101.3 FM. Jimmy bertugas bermula dari hari Isnin sehingga Jumaat.

Hasrat menjadi deejay itu jelasnya adalah secara kebetulan apabila pada mulanya dia mahu mendapat penajaan bagi sebuah projek kerana khidmatnya sebagai perunding untuk pasukan Kelab Bola Sepak Pulau Pinang.

“Hajat pertama saya lain tetapi tak sangka pula akhirnya saya ditawarkan untuk berkhidmat sebagai deejay di stesen radio itu,” kata Jimmy.

Menurut Jimmy, dia tiada masalah untuk mengendalikan stesen radio kerana sudah mempunyai pengalaman ketika bertugas dengan radio Era FM selama setahun bermula tahun 2007.

Sementara itu dalam perkembangan lain Jimmy berkata, dia begitu merindui dunia pengacaraan dan berhasrat untuk aktif dalam bidang berkenaan selepas menamatkan pengajiannya peringkat Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) di UiTM Shah Alam dekat sini pada Jun ini.

Mengenai kehidupannya sebagai duda selepas bercerai dengan Nursuhaila Eliani Suhaimy pada Oktober tahun lalu Jimmy berkata, dia menyerahkan kepada takdir untuk menemukannya dengan mana-mana wanita solehah.

“Kebanyakan wanita yang saya kenal mereka sudah menjadi milik orang. Sekarang ni saya tak mahu cari. Kalau ada tu… adalah. Jujurnya saya tidak memilih asalkan wanita itu boleh sehidup semati dengan saya, cukuplah,” katanya.

Hasil perkahwinan dengan Nursuhaila Eliani, Jimmy mendapat seorang anak perempuan iaitu Zahrah Shanley yang kini berusia dua tahun.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan