Pelawak Wanita Kurang Kerana Tiada Keyakinan - Raja Azura - Berita Hiburan | mStar

Pelawak Wanita Kurang Kerana Tiada Keyakinan - Raja Azura

Diterbitkan: Rabu, 9 Januari 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Raja Azura
Raja Azura

PETALING JAYA: Penyampai radio Sinar FM dan pengacara Raja Azura berpendapat kaum wanita di negara ini tiada keyakinan dan bimbingan yang menjadi punca pelawak golongan itu berkurangan.

Katanya, walaupun pelbagai platform telah disediakan bagi mencungkil lebih ramai pelawak tetapi ia tetap tidak mendapat sambutan kaum wanita.

“Apabila saya diminta menjadi salah seorang “sifu” rancangan Bintang Mencari Bintang, ia amat membuatkan saya teruja kerana saya benar-benar mahu melihat lebih ramai wanita menjadi pelawak.

"Zaman kehebatan pelawak wanita seperti Yusni Jaafar, Kartina Aziz dan beberapa nama besar lain perlu dibangkitkan semula," katanya pada pelancaran program realiti terbaharu terbitan TV3 iaitu Bintang Mencari Bintang di sini pada Selasa.

Selain Raja Azura, lima lagi artis yang turut dipilih untuk membimbing peserta program itu adalah Sabri Yunus, Harun Salim Bachik, Senario, Afdlin Shauki dan Zizan Razak.

Dalam pada itu, Raja Azura berkata, dia turut berasa gementar dengan tanggungjawab tersebut kerana ia merupakan tugas berat.

Bagaimanapun dia yakin dapat melahirkan seorang bintang yang bukan sahaja boleh melakukan komedi pentas dan menyanyi sebaliknya seorang penghibur berkaliber.

"Tugas saya sangat berat kerana perlu mendidik seorang pelapis baru yang saya mahu suatu hari nanti bukan sahaja boleh buat lawak dan menyanyi tetapi juga berlakon dan mengacara.

"Malah saya mahu individu itu nanti bukan sahaja berbakat tetapi juga akan diingati dalam jangka masa panjang di dalam industri," jelasnya.

Dalam perkembangan lain, Raja Azura diberi tanggungjawab sebagai pengacara musim terbaharu Kilauan Emas yang akan diadakan pada Mac depan.

Dia juga merupakan pengacara Primadona terbitan Astro.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan